Fő támogatóink:
 

Ötgólos előnyt harcoltunk ki Kaposváron

Posted on 2022 november 10.

Ötgólos előnyt harcoltunk ki Kaposváron

Akárcsak az elmúlt évadban a mostani kiírásban is a Kaposvárral találkozott csapatunk a Szolnoki Dózsa, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

A felek első meccsét a somogyi fővárosban játszották szerdán este. A párharc első gólját a hazaiak szerezték a Tisza-partiak azonban gyorsan egyenlítettek, Schmölcz Norman révén, majd egy 4-0-s rohammal elhúzott a Dózsa. A folytatásban is vendégek akarata érvényesült, akik a harmadik negyed elejére hétgólos előnyt építettek fel, 2–9. A továbbiakban visszavett a tempóból a Dózsa, amit a kaposváriak kihasználtak, és a végére öt gól távolságra zárkóztak fel.

  • Két és fél negyeden át nagyon jól játszottunk – kezdte vezetőedzőnk, Hangay Zoltán. – A harmadik negyed elején hétgólos vezetésünk birtokában támadásban volt egy másfél negyedes blokkunk, közben bele mentünk egy-két butaságba. Ettől függetlenül biztosan nyertünk, gratulálok a csapatnak!. Azt kell megtanulni, hogy 9–2-nél is tovább kell menni, nem szabad elhinni, hogy megvan a mérkőzés, hanem tovább kell tolni, hogy még jobban nyíljon az olló. Jó kis csapat a Kaposvár, hétgólos hátrányban sem adták fel, mi pedig készülünk ellenük a pénteki visszavágóra.

A felek második meccse tehát pénteken 19.30kor kezdődik a tiszaligeti Vízilabda Arénában.

Kaposvári VK–Szolnoki Dózsa 7–12 (1–3, 1–5, 3–2, 2–2)

Kaposvár, 250 néző. Vezette: Kun Gy., Juhász T.

Kaposvár: Csoma – Kakstedter 1, Langiewicz 2, ifj. Berta J. 1, Pellei F. 2, Szatmári, Juhász-Szelei 1. Csere: Szilágyi (kapus), Petrovski, Palatinus, Vörös, Aranyi, Takács J., Horváth Á. Vezetőedző: Surányi László.

Szolnok: Bányai – Szeghalmi 1, Schmölcz 1, Jansik D. 1, Kovács G. 1, Vámosi 3, Teleki. Csere: Belényesi, Pető 1, Ágh, Vismeg 2, Pásztor 2, Simon D. Vezetőedző: Hangay Zoltán.

Gól – emberelőnyből: 9/0, ill. 6/2

Gól –  ötméteresből:  – , iil 1/1

A Magyar Kupa további eredményei: Debrecen–OSC 4–28, KSI–Vasas 6–17, Eger–Miskolc 14–10, Honvéd–Szentes 14–10, Szeged–Pécs 15–10, FTC–UVSE 16–2, Invictus SC–BVSC 7–24.

KÉP: Centerünk, Ágh György is megtette a magáét
Fotó: Illyés Csaba/SZVSC 
Forrás: szoljon.hu

468 ad