Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Pásztor Matyi továbbra is szép számmal lövi a gólokat

Posted on 2023 március 04.

Pásztor Matyi továbbra is szép számmal lövi a gólokat

A várakozáson felül szerepel csapatunk, amely a harmadik helyen áll az élvonalbeli bajnokságban.  Az együttes egyik vezére az a Pásztor Mátyás, aki napokban ünnepelte 36. születésnapját.  Róla jelent meg egy írás az Új Néplap hasábjain.

Azt tudni kell, hogy a ceglédi származású Pásztor Mátyás igazi sportos családból származik, hiszen édesapja testnevelő tanár, kézilabdaedző és városi sportfelügyelő is volt Cegléden. Testvérei közül István 215-szörös válogatott kézilabdás, olimpiai negyedik, a Veszprémmel sokszoros magyar bajnok és kupagyőztes, most a Ferencváros férfi csapatának a vezetőedzője. Nővére Zsófia is kézilabdás volt, szerepelt nemzeti csapatunkban játszott a Fradiban, a Vasasban, valamint légióskodott Spanyolországban, mostanság a női válogatott technikai igazgatója.

Adódik a kérdés, hogy a Matyinak becézett vízipólós, miért nem a kézilabdát választotta sportágának. Mint kiderült kisrác korában volt egy egészségügyi problémája, ezért az orvosok az úszást javasolták számára, és mint tudjuk az úszókból lesznek a legjobb vízilabdások.

Talán sokan nem is tudják, hogy Matyi 2006-ban, 19 esztendősen a BVSC-ből került Szolnokra, még a legendás Damjanich Uszodában játszotta első OB I.-es meccsét, azóta már közel jár az ötszázadik mérkőzéséhez. A több poszton is bevethető játékos nyolc esztendő múltán 2014-ben eligazolt Szolnokról, méghozzá a BVSC soraiba.  Így kimaradt a Dózsa honi bajnoki és nemzetközi kupasikeriből.

  • Azaz igazság, hogy 2014. nyarán lejárt a szerződésem a Dózsánál, és nem marasztaltak a vezetők, én pedig elfogadtam a BVSC ajánlatát – emlékszik vissza Matyi. – Nem bántam meg, hiszen több lehetőséget kaptam játékra. A következő évadban már én voltam a gólkirály, közben meghívtak a válogatottba. Igaz, bajnoki címet nem nyertem, de sok időt tölthettem a vízben, minden meccsen igyekeztem odatenni magam. Óriási dolog, hogy bekerültem az olimpiai keretbe, 34 évesen tagja lehettem a tokiói olimpián bronzérmes válogatottnak. Talán mondani sem kell, óriási élmény volt az ötkarikás játékokon való szereplés, arról nem beszélve, hogy mindez jó eredménnyel is párosult.  Sőt, azóta már kapom az olimpiai „nyugdíjat” is, hiszen már tavaly már tavaly betöltöttem a 35. életévemet.

Aki figyeli a honi vízilabda történéseit láthatja, hogy Pásztor Mátyás „nyugdíjas” létére, sokad virágzását éli, szép számmal lövi a gólokat, tízedik helyen áll a mesterlövészek listáján. Nem utolsó sorban egyik alapembere a harmadik helyen tanyázó szolnoki legénységnek.

  • Tavaly nyáron szívesen jöttem vissza Szolnokra, örültem az invitálásnak, a következő szezon végéig szól a szerződésem a klubnál – folytatta a játékos. – Jó szellemű, fiatal, és ezzel együtt több rutintan játékos is szerepel csapatunkban, de van bennük potenciál.  Olykor hullámzó a játékunk, így a 17. bajnoki meccsünk közül volt, amelyik gyengébben sikerült, sajnos kikaptunk Szegeden, de mentségünkre legyen mondva a BVSC-t oda-vissza, míg Vasast hazai medencében győztük le. A legközelebbi találkozónk március 18-án lesz, a négy ponttal mögöttünk álló Honvéd otthonában. Tudjuk, hogy kemény csata vár ránk. A lényeg, hogy a mi kezünkben van sorsunk. A folytatásban is mindig a következő mérkőzésre, és nem utolsósorban saját magunkra kell figyelnünk.

Mint írtuk Pásztor Mátyás szerződése jövő nyárig él a szolnoki klubbal, aki ezután sem akar elszakadni a vízilabdától.  –  Tavaly óta én vagyok a Ceglédi VSE vízilabda szakosztályának szakmai igazgatója, az OB I/B osztályban játszunk, első lépésként azt szeretnénk, hogy a továbbiakban is minél több helyi kötődésű fiatal szerepeljen soraikban.  Cegléden élünk a feleségemmel és három esztendős kisfiúnkkal. Mielőtt megkérdezné, hogy a kézilabdás, vagy vízilabdás lesz e belőle. Egyelőre annyit mondhatok, hogy szereti a labdát.

NÉVJEGY

Pásztor Mátyás
Születési hely, dátum: Cegléd, 1987. február 20.
Magasság, súly: 195 cm/102 kg
Posztjai: átlövő, center
Klubjai: Ceglédi VSE, BVSC, Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP

Legjobb eredményei: olimpia: bronzérem (2021, Tokió). Világkupa: aranyérem (2018, Berlin)​. Magyar bajnoki és kupa ezüstérem (2013, 2014, Szolnok). Az OB I. gólkirálya: 2015, 2021 (BVSC)

Elismerés: Magyar Arany Érdemkereszt (2021)

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad