Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Pető Attila és Vismeg Zsombor a vb aranyérmes válogatottban

Posted on 2023 június 19.

Pető Attila és Vismeg Zsombor a vb aranyérmes válogatottban

U20-as válogatottunk két Szolnoki Dózsa játékossal, Pető Attilával (képünkön jobbra) és Vismeg Zsomborral (balra) a soraiban 12–7-re legyőzte a szerb csapatot a Bukarestben megrendezett világbajnokság döntőjében.

Az előzményekről annyit, hogy a negyeddöntőben az olaszokat, míg az elődöntőben az amerikaikat egyaránt négy góllal verte csapatunk, és jutott a fináléba. Visszakanyarodva még a csoportmeccsekhez, a mieink az első körben a döntetlennel végződött rendes játékidőt követően ötméteres párbajban legyőzték a szerbeket.  A fináléban is hasonló nagy csatára és izgalmakra volt kilátás a két póló nagyhatalom fiataljai között.

Nos, a csata megvolt, csapatunk azonban gondoskodott arról, hogy  elmaradjanak az izgalmak. Az első két negyedben még egymás nyomában loholtak a felek, a nagyszünet előtt Vigvári Vince ötméteresével a mieink jutottak minimális előnyhöz, 5–4. A fordulást követően már csak egy csapat, a magyar volt a medencében. Vismeg Zsomborék egy 7–0-s etappal lehagyták vetélytársukat. Innentől már nem volt miről beszélni, hiszen 11–4-es állást követően eldőlt az aranyérem sorsa, amely a tornát hibátlanul záró magyar legénység nyakába került.

Csapatunk tehát visszavágott a szerbeknek, hiszen tavaly az U19-es Eb elődöntőjében, ötmétereseket követően fájó vereséget szenvedtek. Külön örömteli, hogy válogatottunkban két szolnoki vízilabdás, Vismeg Zsombor és Pető Attila is szerepelt, akik társaikhoz hasonlóan sokat tettek a világbajnoki címért.

Így látták játékosaink

  • Nehéz szavakat találni, mert úgy gondolom, hogy nagyon nagy teljesítmény volt, amit ez a csapat itt Bukarestben elért – mondta a vlv.hu-nak, Vismeg Zsombor. – Nagyon büszke vagyok, hogy ennek a csapatnak a része lehetek. Egytől egyig mindegyik játékostársamat a barátomnak tartom, úgy gondolom, hogy ez egy nagyon-nagyon jó társaság, remélem, hogy majd még fogunk így együtt játszani valamikor, akár a felnőtt válogatottban vagy valamelyik klubban. Nehéz torna volt, én személy szerint nagyon elfáradtam. Igazából ezért jöttük, hogy arannyal térjünk haza. Már a tavalyi Eb-re is aranyért mentünk ki, látszott most az egész torna alatt, hogy nagyon-nagyon akartuk és nagyon stabilan játszottunk végig, szerencsére a döntőre minden összeállt. Büszke vagyok a csapatra és gratulálok mindenkinek!

Pető Attila pedig ekképp nyilatkozott ugyancsak a vlv.hu-nak: – Nagyon boldog vagyok hogy így tudott búcsúzni ez a korosztály. Hosszú egy vb és nagyon nehéz megnyerni. Úgy gondolom hogy erős, masszív keretünk volt, mindig tudtunk rotálni, mert aki bevethető volt, az mind jó játékos. Ami a mai meccset illeti, úgy gondolom, a védekezés volt a kulcs, mint szerintem az egész vb-n. Elöl meg mindig más tudott hozzátenni. Ma is jó volt a csapatösszhang, ez érződött a korábbi meccseken is. Még egyszer: nagyon boldog vagyok, hogy azokkal értem el ezt, akikkel felnőttem, remélem egyszer a felnőttben is így lesz!

Magyarország–Szerbia 12–7 (3–3, 2–1, 3–0, 4–3)
Gólszerzők: Vigvári 3, Tátrai, 3, Nagy Á. 2, Szalai P. 2, Vismeg, Mészáros M., ill. Sztanics 3, Urosevics 2, Gladovics, Brescsanszki.

A világbajnokság élcsoportjának végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG: Danka Benedek, Ekler Zsombor, Gyapjas Viktor, Lakatos Soma, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nagy Ákos, Nagy Norbert, Pető Attila, Szalai Péter, Szécsi Marcell, Tátrai Dávid, Varga Vince, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor. Szövetségi edző: Kovács Róbert. 2. Szerbia, 3. Egyesült Államok, 4. Görögország, 5. Spanyolország, 6. Olaszország, 7. Montenegró, 8. Horvátország.

Forrás: Új Néplap, vlv.hu
Fotó: Szolnoki Vízilabda Sport Club/Facebook

468 ad