Fő támogatóink:

Potyogtak a hazai gólok a Vízilabda Arénában

2020 október 15.

Potyogtak a hazai gólok a Vízilabda Arénában

A harmadik fordulóból elhalasztott mérkőzést pótólt csapatunk, a Szolnoki Dózsa a Miskolc ellen.

Mindkét gárda soraiból hiányoztak játékosok, betegség, illetve sérülés miatt. Ezért mindkét együttesben a szokottnál is több fiatal vízipólós kapott ezúttal lehetőséget tehetsége bizonyítására.

A meccsről annyit, hogy a Dózsa hamar elhúzott vetélytársától, a vendégek csak 7-0-s állást követően szépítettek. A folytatásban is potyogtak a hazai gólok. Zsivko Gocics, az ifi játékosoknak is adott lehetőséget a játékra, mint a kapus, Hörömpő Botondnak és három mezőnyembernek, Fehér Patriknak, Koltay Dávidnak és Melkuhn Brúnónak. Az utóbbi trió egyaránt betalált a vendégek kapujába. Végül is hazai csapat nagy kedvel játszva magabiztos győzelmet aratott, és továbbra is vezeti a bajnoki tabellát.

– Sajnos nem tudtuk megismételni a Magyar Kupában nyújtott jó teljesítményünket, amikor is három negyeden át megszorongattuk a szolnoki csapatot – mondta, Kis István a Miskolc edzője. – Ennek az is oka volt, hogy csapatunkból többen betegek, karanténban vannak, ezért ifjúsági és serdülő játékosainkat is be kellett vetni. Ebben az összeállításban csak ennyire voltunk képesek.

Zsivko Gocics pedig, ekképp nyilatkozott: – Ha teljes kerettel jön a miskolci csapat, biztosan másképp is alakulhatott volna a mérkőzés. Szerencsére a mi koncentráltan játszottunk, és szép gólokat lőttünk, nálunk is négy fiatal vízipólós kapcsolódott be ügyesen a játékba.
SZOLNOKI DÓZSAPANNERGY-MISKOLCI VLC 19–4 (3–0, 5–1, 7–0, 4–3)

Vízilabda Aréna, 100 néző. V: Marjay Zs., ifj. Kenéz Gy.
SZOLNOK: Nagy V. – DRASOVICS 3, KONARIK 4, Nagy Á. 1, Pijetlovics 1,  Filipovics 2, Szeghalmi 1Csere: Hörömpő (kapus), Angyal 1, Dőry, SCHMÖLCZ 3, Fehér P. 1, Koltay 1, Melkuhn 1Edző: Zsivko Gocics
MISKOLC: Tátrai – Biros B., Hornyák 1, Vismeg Zs. 2, Hajdu A., Berki R. 1, Szalatyán. Csere: Forrai (kapus), Szilágyi E., Fülöp B., Méhész, Tóth L., Sisán, Stark. Edző: Kis István
Gól – emberelőnyből: 2/1, ill. 4/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –

További eredmények: Kaposvár-Ferencváros 8-17, OSC-KSI 21-8, Eger-BVSC 6-11

Az élcsoport állása: 1. Szolnok (7 meccsből) 21. pont, 2. FTC (6) 18, 3. Eger (8) 16, 4. UVSE (8) 16, 5. Vasas (6) 15, 6. PVSK (8) 11 pont.

Következő forduló: Szolnok-Szeged, szombat, 16 óra

Forrás: Nso.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad