Fő támogatóink:

Rajt előtt csapatunk

2019 szeptember 03.

Rajt előtt csapatunk

Már csak két nap és útjára indul a labda és megkezdődik az élvonalbeli vízilabda-bajnokság. Csapatunk a Szolnoki Dózsa is várja a nyitányt.

Mielőtt azonban a Pécs elleni rajtróll beszélnénk Nézzük, hogyan zajlik majd a bajnokság. Ezúttal is két nyolcas, A és B csoportban folynak majd az alapszakasz oda-vissza vágós mérkőzései, ezek szeptember 4-től február 28-ig tartanak. Ezután a felsőház és az alsóház 8-8 csapata folytatja ugyanebben a rendszerben, úgy, hogy a csapatok a már megszerzett pontjaikat magukkal viszik, és a folytatásban csak azokkal a klubokkal küzdenek meg (oda-vissza), amelyekkel nem játszottak az alapszakaszban, az úgynevezett középszakasz majd március 7-e és május 13-a között zajlik. A további lebonyolítás eltér az előző években megszokottaktól, miszerint a tabellán négyes csoportokra bontva páros meccseket rendeztek. A középszakasz végén kialakult sorrend kiadja a rájátszás alaphelyzetét, s az első helyezett a másodikkal azonnal döntőt játszik, a harmadik a negyedikkel bronzmeccset, és így tovább. Változás lesz az is, hogy jövő május 16-a és
27-e között a bajnoki címért folyó párharcban elegendő lesz két nyert összecsapás a végső sikerhez. Még annyit, hogy a bajnokság közben, decemberben és januárban az Európa-bajnokság, majd áprilisban az olimpiai kvalifikációs torna miatt szünetelnek a küzdelmek. És akkor még nem beszéltünk a Magyar Kupáról, amelynek a negyeddöntőjébe október 25-én kapcsolódik be csapatunk. Nem feledve a Bajnokok Ligáját, ebben főtáblás lesz a Dózsa, a világ legrangosabb klubsorozata október 8-án fog elrajtolni.
A szolnoki együttes készül is, hiszen a következő szezonban is három fronton kell helytállniuk. Arról nem beszélve, hogy a magyar Nagy Viktor, Angyal Dániel, Bátori Bence, Jansik Dávid és a szerb Dorde Lazics, Viktor Rasovics, Radomir Drasovics válogatott játékosokra nemzeti csapatukban is komoly mérkőzések várnak, nevezetesen jövőre Budapesten Eb-t, míg Tokióban olimpiát rendeznek.
– Augusztus első napján kezdtük el a munkát – mondta Zsivko Gocics, a Dózsa vezetőedzője. – Nem teljes kerettel dolgoztunk, hiszen válogatott játékosaink pihenőt kaptak a koreai világbajnokságot követően, augusztus 17-én kapcsolódtak be a közös munk
ába. Közben több kétkapus meccset játszottunk majd többek között az Eger, a Miskolc és az OSC csapatával is.

Szerdán már éles meccset fogunk játszani Pécsett, ami nem lesz könnyű, hiszen a Pécs masszív csapat, a labdaszerzések után próbálnak lefordulni, végig koncentráltan kell játszanunk. Szombaton délután négykor pedig az újonc Szegedet fogadjuk. Hívjuk, várjuk közönségünket a bajnoki és kupamérkőzéseinkre.

Ez történt a nyáron csapatunk háza táján

MARADNAK: Nagy Viktor, Hörömpő Botond, Angyal Dániel, Bátori Bence, Jansik Dávid, Szatmári Kristóf, Szeghalmi Zsombor, Pethe István, Teleki András, Dorde Lazics, Viktor Rasovics. Vezetőedző: Zsivko Gocics. Edző: Hangay Zoltán
ÉRKEZŐK: Bányai Márk, Schmölcz Normann (mindkettő: KSI SE), Dőri Farkas (Debrecen), Várnai Kristóf (BVSC-Zugló), Radomir Drasovics (Verona), Gavril Szubotics, Dusko Pijetlovics (mondkettő: Dinamo Moszkva).
TÁVOZÓK: Kis Gábor (visszavonult), Kardos Gergely (Eger), Zalánki Gergő (Ferencváros), Andrija Prlainovics (OSC), Milan Alekszics (Barceloneta).

468 ad