Fő támogatóink:

Rangadók várnak csapatunkra

Posted on 2021 december 03.

Rangadók várnak csapatunkra

Nem kevesebb, mint négy tétmeccs vár csapatunkra, a Szolnoki Dózsára decemberben, ami azonban lehet, hogy öt lesz. A sorozat szombaton este hat órakor kezdődik, amikor a BVSC gárdáját fogadják a Vízilabda Arénában.
Szombaton tehát a BVSC, rá két hétre pedig az OSC gárdája érkezeik majd Szolnokra, egyaránt bajnoki meccsre. Közben jövő pénteken és remélhetőleg szombaton is Magyar Kupa-mérkőzések várnak Angyal Daniékra. Konkréten jövő pénteken a Magyar Kupa elődöntőjében az OSC-vel találkoznak a szolnokiak, ha győznek, akkor a másnapi döntőben az FTC–Vasas párharc győztesével mérik össze erejüket. A harmadik helyért nem rendeznek mérkőzést. A Magyar Kupa négyes döntőjének az újjá varázsolt soproni Lövér-uszoda ad majd otthont. A decemberi program 20-án zárul majd, amikor a BL-győztes olasz sztárcsapattal, a Pro Rec­có­val mérkőzik az Eurokupa-nyertes Szolnoki Dózsa a LEN Szuperkupáért. Az egymeccses finálét a Vízilabda Arénában rendezik meg.
Maradjunk a magyar bajnokságnál, szombaton tehát a 11. fordulóban az elmúlt évadban negyedik helyezett BVSC vendégeskedik a Tiszaligetben. A felek az elmúlt évadban hatszor mérték össze erejüket, ebből ötször a Dózsa diadalmaskodott, míg egyszer döntetlenre végeztek. Ami érdekesség, hogy a bajnokságban és a kupában is összecsaptak az elődöntőben, mindkétszer a szolnokiak örülhettek a lefújáskor. Nem feledve, hogy a két elődöntő kivételével egyaránt szoros meccseket játszottak egymással. Emlékezve: a fővárosban 8–8-as döntetlen született, míg a Tiszaliget­ben 13–12-re győzött a Dózsa úgy, hogy kapusuk, Bányai Márk ötméterest hárított az utolsó másodpercben.
A mostani évadban a fővárosiak hét mérkőzést nyertek, háromszor veszítettek, a Ferencváros, a Vasas és a Szeged ellen. Az utóbbi csapattal szembeni vereség nem volt bekalkulálva. Állományukból a kapus, Kardos Gergely és az olimpiai bronzérmes átlövő, Pásztor Mátyás rövidebb-hosszabb ideig a szolnokiak soraiban is megfordult.
– Nehéz sorozat előtt állunk – mondta Zsivko Gocics, a szolnoki csapat vezetőedzője, az Új Néplapnak. – Négy meccs az biztos, de mi ötöt szeretnénk játszani decemberben, tehát a kupadöntőről sem akarunk lemaradni. Ennyire azonban nem gondolkozunk előre, hiszen mérkőzésről mérkőzésre készülünk. Egyelőre a BVSC elleni összecsapásra koncentrálunk. Nehéz csatára számítunk, hiszen jól összerakott társaság a BVSC, idén a Fradit és Vasast is megszorongatták. Tavaly is nagyon megküzdöttünk velük, most is hasonló kemény összecsapásra számítunk.
Nálunk rendben mindenki, Konarik Ákos is már velünk dolgozik. Úgy érzem, erőnlétileg és mentálisan is vagyunk. Igaz, mindezeket a vízben kell bebizonyítanunk.
A 11. forduló további párosításai
Szombat: UVSE–Debrecen, 12.30, Vasas–Ferencváros (tv: M4 Sport+), 16.15, Eger–Szeged, 17.00, Miskolc–Kaposvár, 18.00, Bp. Honvéd–OSC, PVSK–Szentes, 19.00.

Az élcsoport állása: 1. FTC 30 pont, 2. SZOLNOK 27, 3. Vasas 26, 4. OSC 25, 5. BVSC 21, 6. Bp. Honvéd 16, 7. Szeged 15.  8. Kaposvár 10 pont.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad