Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Rangadón fogadjuk az OSC-t

Posted on 2024 március 02.

Rangadón fogadjuk az OSC-t

A középszakasz rajtján a Szolnoki Dózsa Praktiker az OSC-Újbuda legénységét szombaton 16 órától fogadja a tiszaligeti Vízilabda Arénában.

A tisztánlátás kedvéért. A hét fordulón át tartó középszakaszban az 1–8. és a 9–14. helyezettek egymás ellen játszanak. Azok a csapatok, amelyek az alapszakaszban hazai medencében játszottak a folytatásban vendégként szerepelnek majd. A középszakasz végén az 1–4. helyezettek az érmekért, a további együttesek pedig az egyéb helyekért fognak küzdeni.

A Dózsa a vendége tehát az az OSC lesz, amelyet ősszel 12–9-re legyőzött a fővárosban. Azt tudni kell, hogy a feleket mindössze egy pont válassza el egymástól, tehát korántsem lesz mindegy, hogy milyen eredmény születik szombaton délután Szolnokon. A felsőházi csapatok közül a Kaposvárt, a Szegedet és a BVSC-t  győzték le az orvosegyetemisták, a Honvéddal döntetlent játszottak, míg a Dózsától, a Fraditól, valamint a Vasastól is kikaptak.  Állományuk ismert, hiszen Bisztricsányi Dávid, Hárai Balázs, Salamon Ferenc, Tóth Márton, valamint Simone Rossi a rutint, míg Vígvári Vince és Szalai Péter a fiatalságot képviselik Varga Dániel együttesének soraiban.

Az ötödik helyen tanyázó szolnoki gárda igyekezett jól kihasználni a bajnoki szünetet, az úszó- és kondiedzések mellett tesztmeccseket is játszottak a BVSC, a Miskolc és Szentes ellen.

– Azok csapatok fognak jól szerepelni a folytatásban, amelyek jól használták ki a három hónapos meccsszünetet. – kezdte a mieink edzője, Hangay Zoltán. –  Úgy gondolom, hogy jól sikerült  a felkészülésünk, ám ezt majd a mérkőzéseken kell bebizonyítanunk. Fontos lesz a jó fizikai és pszichés állapot, és tudom, hogy közhely, de az lesz a győztes, aki kevesebbet hibázik a szombati rangadón.

Az első forduló műsora

Szombat: Szolnoki Dózsa Praktiker–OSC, 16.00. BVSC–Kaposvár, Szeged–Ferencváros, 17.00, Bp. Honvéd–Vasas, 19.00.

A felsőház állása

1.Ferencváros 21 pont, 2. Vasas 15, 3. BVSC 15, 4. OSC 10, 5. Szolnoki Dózsa Praktiker 9, 6. Bp. Honvéd 7, 7. Kaposvár 6, 8. Szeged 0 pont.

Forrás: szoljon.hu, Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad