Fő támogatóink:
 

Rangadót játszunk a Komjádiban

Posted on 2021 november 13.

Rangadót játszunk a Komjádiban

Bajnoki címvédő csapatunk, a Szolnoki Dózsa szombaton 14.30-tól a Vasas fővárosi otthonában, a Komjádi uszodában szerepel. A 8. forduló rangadóját élőben közvetíti majd az M4 Sport+ Tv.

Mint tudjuk, mindkét klub számára egy Ortigia nevű olasz csapat jelentette a búcsút az Eurokupától. A Vasast a budapesti selejtezőkörben, míg a Dózsát a negyeddöntős párharcban ejtették ki Simone Rossiék. Ezt követően edzőváltás történt a piros-kékeknél, Vad Lajos helyét a szerb Szlobodan Nikics vette át. Nikics játékosként többek között szerepelt az OSC-ben, a Ferencvárosban és a Vasasban is, a szerb válogatottal pedig olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címeket szerzett. Többek között a riói olimpiai aranyérmes gárdában együtt játszott a Szolnok edzőjével. Zsivko Gociccsal is.

– Gyerekkorunk óta barátok vagyunk Bobannal, de a meccs idejére természetesen félretesszük a barátságot – mondta Gocics edző. – Kiváló center volt, most az edzői pályán próbál szerencsét. Trénerként ez lesz az első összecsapásunk.

Sokak szerint az angyalföldiek játékoskerete az egyik legerősebb hazánkban, a szerb kapus, Braniszlav Mitrovics és a bekk, Szava Rangyelovics ugyancsak olimpiai bajnokok, a sok nagy csatát megélt montenegrói átlövő, Drasko Brguljan immáron tíz éve szerepel magyar csapatokban. És akkor még nem beszéltünk a magyar játékosokról, Erdélyi Balázs és Mezei Tamás egyaránt tagja volt a tokiói olimpián bronzérmes válogatottunknak. Az utóbbi pólós, illetve Bátori Bence és Szatmári Kristóf rövidebb-hosszabb ideig a szolnoki csapatot is erősítették. A mostani szezonban hat győztes meccsük mellett egy döntetlent jegyeztek az angyalföldiek, mégpedig a Honvéd ellen.

– A szerdai kupavereség után igyekszünk rendezni a sorainkat, hiszen egy jó Vasassal fogunk találkozni – folytatta Gocics. – Kevés időnk volt aktuális ellenfelünk feltérképezésére, de azért készültünk rájuk. Egy biztos, stabilizálnunk kell a játékunkat, mert egyik végletből a másikba esünk, hol jól játszunk, máskor meg gyengén, és semmi sem sikerül a mérkőzéseken. Ha visszatérünk a helyes útra, akkor jó meccset fogunk játszani a Vasassal.

A 8. forduló párosítása, szombat

Ferencváros–UVSE, 12.00, Vasas–Szolnoki Dózsa (tv: M4 Sport+), 14.30, BVSC–Bp. Honvéd, Debrecen–Miskolc, Szeged–PVSK, 17.00, Szentes–Kaposvár, 18.00, OSC–Eger, 19.00

A bajnokság élcsoportjának állása: 1. SZOLNOK 21 pont (101–51, 2. FTC 21 (103–54), 3. Vasas 19. 4. OSC 18, 5. Bp. Honvéd 13, 6. BVSC 12 pont.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad