Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Rangadót nyert csapatunk

Posted on 2024 március 03.

Rangadót nyert csapatunk

A bajnoki középszakasz első fordulójában csapatunk, a Szolnoki Dózsa Praktiker 15–13-ra legyőzte az OSC-t.

Három hónap szünet után felsőházi rangadóval nyitottak a felek, nagy volt a tét, hiszen az ötödik szolnokiaknak csupán egy pont hátrányuk az elődöntőt érő, negyedik helyen álló OSC-vel szemben.

Nagyon bekezdtek a mieink, amit kapura lőttek Jansik Dávidék, abból rendre gól született az elején. Jó védekezésből kiindulva érték el találatiakat, a lelkes közönség nagy örömére. Mintegy tíz percig tartott a hazai lendület, aztán szép lassan összekapta magát a vendégalakulat, és a félidő végére visszajöttek a meccsbe, és egyenlítettek. Két másodperccel a negyed vége előtt azonban Ionescu Erik bombájával újra a Dózsánál volt az előny, 8–7.

A fordulást követően azonban először és szerencsére utoljára átvette a vezetést az OSC, 9–10. A hazaiak azonban újra összekapták magukat, és fordítottak, de nem lehettek nyugodtak, mert az orvosegyetemistáknak is mindenre megvolt a válaszuk. A záró felvonás 13–12-es állásról indult. Kovács Gergő és Jansik Dávid találatára csak 15–12 után érkezett válasz, így a Szolnok, akárcsak az ősszel ismét legyőzte fővárosi riválisát, és visszaette tőle a negyedik helyet a tabellán

Jó kis meccset láthatott a közönség, a lelátón ülő Marco Rossi futball válogatottunk szövetségi kapitánya és felesége is csettinthettek, akik elsősorban, fiúk Simone kedvéért autóztak el Szolnokra.

– Három hónap szünetet követően nehéz újra visszanyerni a régi formánkat. Sajnos nulla–öttel nyitottuk a meccset, de sikerült visszajönnünk. Az a csapat nyert, amelyik jobban megtudta oldani a védekezését – összegzett Varga Dániel, az OSC edzője.

Hangay Zoltán, a mieink edzője pedig ekképp nyilatkozott: –Jól álltunk bele a mérkőzésbe, hiszen öt góllal is vezettünk. Az OSC azonban gyorsan visszajött a meccsbe. Sokallom a 13 kapott gólt, de ne feledjük, hogy három hónap bajnoki szünet után játszottunk újra tétmeccset. Nagyot küzdöttek a fiúk a győzelemért, amiért jár nekik az elismerés, és köszönjük a közönségnek a szurkolást.

Szolnoki Dózsa Praktiker–OSC Újbuda 15–13 (4–0, 4–7, 5–5, 2–1)

Vízilabda Aréna, 300 néző. Vezette: Vogel G., Csanádi Zs.

SZOLNOK:  Bányai – KOVÁCS G. 2,  Pásztor 1, JANSIK D. 4, ÁGH, SZEGHALMI 3, Vámosi 1. Csere:   Józsa (kapus), Ionescu 1, Teleki 1, Vismeg Zs., Pető A. 1, Schmölcz 1, Simon D.. Edző: Hangay Zoltán.

OSC: Bisztritsányi – Szalai P. 2, BAKSA 4, VIGVÁRI VINCE 4, Hárai, Rossi, Gaszt. Csere: Tóth  M., TEN BROEK 3, Várnai, Török B., Aranyi, Kondor. Edző: Varga Dániel.

Gól –emberelőnyből: 14/5, ill. 15/5.

Kipontozódott: Vámosi (28. p.), Ágh (30. p.)

További eredmények: BVSC–Kaposvár 20–10, Szeged–Ferencváros 8–11, Bp. Honvéd–Vasas 12–12.

A felsőház állása: 1. Ferencváros 24 pont, 2. BVSC 18, 3. Vasas 16, 4. Szolnoki Dózsa Praktiker 12, 5. OSC 10, 6. Bp. Honvéd 8, 7. Kaposvár 6, 8. Szeged 0 pont.

Forrás: nso.hu, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad