Fő támogatóink:

Rangadót nyertünk az OSC ellen

2020 október 11.

Rangadót nyertünk az OSC ellen

Az OB I., soros fordulójában csapatunk, a Szolnoki Dózsa az ugyancsak a dobogóra aspiráló, OSC gárdáját fogadta a Vízilabda Arénában.

A vendégektől Burján Gergely, Erdélyi Balázs és Tóth Kristóf betegség, míg a szolnokiak közül Kovács Gergő és Teleki András sérülés miatt hiányzott.

Lehet mondani, hogy repülőrajttal nyitott Dózsa, ugyanis Radomir Drasovics találatát követően Konarik Ákos, Dusko Pijetlovics és Schmölcz Norman lövése is utat talált a fővárosiak kapujába. A negyed utolsó percében aztán a vendégek bekkje, Salamon Ferenc szépített az álláson, 4–1. A folytatásban egyrészt gyorsan összekapta magát az OSC, másrészt a mieink játéka pontatlanná vált, a védekezésben sem figyeltek annyira, a fővárosiak pedig vérszemet kaptak, a második negyed hajrájában már 5–5-ös állást mutatott az eredményjelző. Nem sokkal a dudaszó előtt azonban Konarik Ákos ismét a szolnokiaknak szerezte meg a vezetést, 6–5.

A térfélcserét követően már Nagy Viktor őrizte a Dózsa kapuját, a betegségéből felépülő hálóőr gyorsan elkapta a fonalat teljesítményéről annyit, hogy a két negyed alatt kilencből hét lövést is hárított.  Közben az OSC ott loholt a Dózsa nyakán, de egyenlíteni már nem tudott, a szolnoki csapat egy góllal rendre előttük járt. A záró játékrészben 8–7-es állásnál Angyal Dániel előtt előbb szabaddobásból, majd egy kivédekezett vendégakció után emberelőnyből talált be Lévai Márton kapujába.  Innentől már nem változott az állás, három gólos különbséggel nyerte meg a rangadót a Dózsa.

  • Amennyire tudtunk felkészültünk a szolnoki csapat játékából – mondta a lefújás után, Salamon Ferenc. – A meccs elején megilletődötten játszottunk, aztán edzőnk, Varga Dani felrázott bennünket fogcsikorgatva mentünk a Szolnok után. Az gondolom, hogy ebből már lehet építkezni.
  • Szeghalmi Zsombor, a szolnoki csapat szélsője pedig azt nyilatkozta: – Ennyi kihagyás után is jól játszott az OSC. Kemény mérkőzést vívtunk, mindketten el is fáradtunk. Örülünk a győzelemnek nagyon fontos és értékes három pontot szereztünk.

A szolnoki legénységre a héten újabb két mérkőzés vár, előbb szerdán 19.30-kor a Miskolc, majd szombaton 16 órakor Szeged csapatát látják vendégül

SZOLNOKI DÓZSA –OSC-ÚJBUDA  10– 7  (4–1, 2–4, 2–1, 2–1)
Vízilabda Aréna, 400      néző.  V:  Vogel Gábor, Csizmadia Zsolt.
SZOLNOK:    Bányai – Konarik    2, Nagy Á., Drasovics   2,  Pijetlovics 1, Jansik D., FILIPOVICS  2 . Csere:  NAGY V. (kapus), ANGYAL  2,  Dőry, Schmölcz  1, Szeghalmi. Edző:  Zsivko Gocics
OSC:  LÉVAI – Dala, Manhercz K. 1, Várnai, Hárai, SALAMON  4, Csacsovszky E.  1 .  Csere:  Almási, Tóth M., Bundschuh, Sziládi 1.  Edző:  Varga Dániel
Gól – emberelőnyből:  9/4, ill. 12/1
Gól – ötméteresből:  1/1, ill. –
Kipontozódott:   Bundschuh (12. p.)
Így látták a szakemberek a rangadót

Zsivko Gocics:  – A szerdai, BVSC elleni meccs után újabb nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. Tudtuk, hogy az OSC felkészül belőlünk, úgy is történt, de mivel újabb rangadót nyertünk, elégedett vagyok a csapattal.
Varga Dániel:  – Más elképzeléseim voltak a játékról és végeredményről. A fegyelmezettséget is tanulni kell még, igaz, ahhoz szintén kell a rutin. Egy biztos, kihajtottuk magunkat a rangadón.

Forrás: Nso.hu, Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad