Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Rangadót nyertünk az OSC otthonában

Posted on 2023 november 09.

Rangadót nyertünk az OSC otthonában

Az OB I. 10. fordulójának nyitómérkőzésén csapatunk, a Szolnoki Dózsa Praktiker 12–9-re nyert az OSC otthonában.

OSC Újbuda–Szolnoki Dózsa Praktiker 9–12 (3–2, 3–5, 0–4, 3–1) 

Szőnyi úti uszoda 200 néző. Vezette: Kun Gy., Vogel G.
OSC: Bisztritsányi – VIGVÁRI 2, Várnai 1, SALAMON 2, Tóth M. 1, Szalai P., Rossi. Csere: Aranyi 1, Gaszt 1, Baksa, Ten Brock 1. Edző: Varga Dániel.
SZOLNOK: BÁNYAI – KOVÁCS G. 2, PÁSZTOR 4, Vismeg, Ágh, Jansik D., Vámosi. Csere: Pető 2, Teleki, SZEGHALMI 3, Schmölcz 1, Cseh M., Böröczky. Edző: Hangay Zoltán.
Gól – emberelőnyből: 15/6, ill. 13/7.
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

Elhibázott szolnoki emberelőnyökkel indult az összecsapás, a hazaiak pedig gyorsan kapcsoltak és kétgólos előnyhöz jutottak.  A szolnokiak Pásztor Mátyás góljával eredtek ellenfelük nyomába.  Az egyenlítés azonban a második negyed elején sikerült, amikor a hetek óta jó formában játszó Kovács Gergő is betalált, 3–3. A folytatásban a vendégek balkezese Szeghalmi Zsombor duplázott, majd Kovács ismét beköszönt, a fővárosiak sem voltak rest Aranyi Máté és a holland Lars ten Brock révén szépítettek, majd Szeghalmi harmadik góljára, a válogatott Vigvári Vince válaszolt, 6–7.

A fordulást követően aztán robbantott a szolnoki legénység, Pető Attila folytatta a gólgyártást, a majd Pásztor gyors egymásutánban háromszor is betalált az OSC kapujába, 6–11. Közben remekül védekezett a Dózsa, jó helyen voltak a blokkok, ha azokon átjutott a labda, akkor ott volt Bányai Márk kapus, aki óriási formában védett. A záró felvonás nem hozott izgalmakat, igaz két góllal csökkentette hátrányát az OSC, 8–11 állást követően azonban Schmölcz Norman találatával ismét négy lett a különbség, Salamon Ferenc szépítőgólja pedig már nem osztott és szorzott, 9–12. Csak azoknak lehet a meglepetés a szolnokiak győzelme, aki nem látták a mérkőzést.

– Jól játszott a Szolnok, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést – nyilatkozta Varga Dániel, az OSC edzője. – Folyamatosan égett a puskaporos hordónk kanóca, ha több sikerélményünk van a mérkőzés közben, talán „robbant volna”. Küzdöttek, akartak a srácok, ilyen hozzáállásra van szükségünk ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

Hangay Zoltán, a szolnokiak edzője pedig azt mondta: – Álmoskásan kezdtünk, szerencsére a kétgólos hátrányból sikerült fordítanunk.  Egy ilyen színtű csapat, mint az OSC legyőzéséhez kellenek az extra teljesítmények, amik most megvoltak nálunk. Tényleg nagyszerű játékkal rukkoltunk ki, igazi csapatmunka volt. Boldog vagyunk, de a földön kell maradnunk, holnaptól már a következő, a jövő szombati Fradi elleni meccsre kell készülnünk.

A bajnokság állása: 1. Ferencváros 27 pont, 2. Vasas 24, 3. OSC 24, 4. BVSC 24, 5. Szolnoki Dózsa Praktiker 24, 6. Bp. Honvéd 18, 7. Kaposvár13, 8. Szeged 9, 9. Szentes 6, 10. UVSE 6, 11. Miskolc 6, 12. KSI SE 3, 13. Eger 3, 14. PVSK 1 pont.

További párosítások. Szombat: FTC–Eger, Vasast–KSI SE, Szentes–Miskolc, Kaposvár–Szeged, PVSK–UVSE, Bp. Honvéd–BVSC.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad