Fő támogatóink:

Rangadóval zárjuk az alapszakaszt

Posted on 2022 március 26.

Rangadóval zárjuk az alapszakaszt

Az alapszakasz utolsó fordulójában az OSC vendége lesz a Szolnoki Dózsa csapata. A rangadó ma 16.10-kor kezdődik Budapesten, a Kondorosi úti uszodában, ahol ott lesznek az M4 Sport Tv kamerái is.
A csapatok immár negyedik alkalommal mérik össze erejüket a szezonban. A Bajnokok Ligájában a főtáblára jutásért harcoltak a felek, végül 25–18-as összesítéssel a fővárosiak jutottak tovább. A Magyar Kupa soproni elődöntőjében viszont a Dózsa nyert 15–11-re, és játszhatott utána a fináléban. A bajnokságban viszont az OSC 9–8-ra győzött a Ti­sza­li­get­ben, és most jön a felek második meccse, amelynek óriási a tétje.
Egy kis magyarázat hozzá: az alapszakaszt követően az első helyezett a negyedik, míg a második a harmadik ellen fog harcolni az elődöntőben. A mérkőzések az egyik fél hetedik pontjáig tartanak, és ebbe beleszámítanak az alapszakaszban elért eredmények. Tehát most 3–0-ra vezet az OSC, ezért aztán korántsem mindegy, hogy milyen eredmény születik ma délután a fővárosban. A másik ágon a Fradi 4–1-re vezet a Vasassal szemben, mivel ők már lejátszották egymás elleni mérkőzéseiket.
A bajnokság elmúlt fordulójában a Dózsa óriási csatában 11–10-re legyőzte az éllovas  Ferencvárost, és egyben megtörte a zöld-fehérek veretlenségi sorozatát. Az OSC ellen is kell majd a bravúr a döntőhöz.
– Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon fontos mérkőzés vár ránk, egy nagyon erős állományú OSC-vel szemben – nyilatkozta lapunknak Zsiv­ko Gocics, a Dózsa vezetőedzője. – Az elmúlt évadban bajnoki és Eurokupa-döntőt nyertünk ellenük. Igaz, azóta mindkét csapat állományában történtek változások, nálunk nagyobbak. Most az elődöntőben szeretnénk föléjük kerekedni, ahhoz viszont győznünk kell ellenük szombat délután, ami ráadásul tévés mérkőzés is lesz. Egész héten gond nélkül, jó hangulatban készültünk. Egy biztos, harcos, taktikus, fizikálisan és mentálisan nagy csatára számítunk. Az őszi összecsapáshoz képest stabilabbak és masszívabbak vagyunk, mindezt bizonyítottuk az elmúlt meccseken is. A sikerhez jó védekezés és extra teljesítmények kellenek, ezek mellett a pillanatnyi forma fog dönteni.

A 26. forduló párosítása, szombat: OSC–Szolnoki Dózsa (Tv: M4 Sport), 16.10, Debrecen–FTC, 16.00, Szeged–BVSC, 17.00, Szentes–Bp. Honvéd, Miskolc–Eger, 18.00, PVSK–UVSE 19.00.

Az élcsoport állása: 1. FTC 68 pont, 2. Szolnok 64, 3. OSC 63, 4. Vasas 57, 5. BVSC 42, 6. Honvéd 42 pont.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad