Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Remekelnek játékosaink az U20-as vb-n

Posted on 2023 június 13.

Remekelnek  játékosaink az U20-as vb-n

Három szolnoki vízilabdás is érdekelt a bukaresti U20-as férfi vízilabda-világbajnokságon. Nevezetesen, Pető Attila (felvételünkön) és Vismeg Zsombor a magyar, míg Belényesi Dávid román válogatott színeiben szerepel. Az utóbbi játékos a következő szezonban már a Nagyvárad csapatában fog játszani.

A lebonyolításról tudni kell, hogy a nyolc legerősebb csapat két kiemelt csoportban kezdte meg a tornát. A két kvartettből az első két helyezett automatikusan a negyeddöntőbe jut, míg a harmadik és negyedik helyezett  együttesek a nem kiemelt csoportok továbbjutói közül kapnak ellenfelet a középdöntőben. A Kovács Róbert szövetségi edző irányította válogatottunk, az éremrényében utazott a román fővárosba.

A mieink egy presztízs rangadóval, a szerbek ellen kezdték meg a világbajnokságot.  Csapatunkat fűtötte a visszavágás vágya, hiszen a tavalyi U19-es Eb elődöntőjében fájó vereséget szenvedtek a szerbektől. Mint az várható volt végig óriási csata folyt a medencében, háromgólos hátrányból csapatunk 12–12-es döntetlenre mentette az összecsapást, majd az ötméteres párbajban 5–3-ra jobbnak bizonyult ellenfelénél. A szolnokiak közül Vismeg Zsombor egy gólt lőtt, Pető Attila viszont nem jutott szóhoz a nyitómeccsen.

A folytatásban az amerikai együttes volt a mieink vetélytársa, amelyik három góllal legyőzte a görög csapatot nyitányon.  Az első percekben ránk ijesztettek az amerikaiak, hiszen kétgólos vezetést szereztek. Aztán rá lépett a gázra válogatottunk, amelyik egy 9–0-as rohamot repesztett, innentől már csak formaság volt az összecsapás, amit 12–6-ra nyertek meg. Ezúttal Pető Attila is pólóssapkát húzott a mérkőzésen, Vismeg Zsombor pedig két találatot ért el.

  • Tudtuk, hogy nagyon kemény meccs lesz, mert már játszottunk a belgrádi felkészülési tornán az amerikaiak ellen egy mérkőzést, akkor egy góllal nyertünk nyilatkozta a vilv.hu-nak Vismeg. – Szerencsére ez a meccs jobban sikerült. Igaz, elmentek 2–0-ra, de utána nagyon összeszedtük a védekezésünket és hét góllal elhúztunk. Az utolsó negyedre egy kicsit elfáradtunk, fejben szétestünk, de a meccs már megvolt. A csapaton látszik a fejlődés, napról napra jobbak vagyunk és reméljük, hogy ez így folytatódik. Jól fel kell készülnünk a következő feladatokra is, hiszen igazából most kezdődik majd a világbajnokság.

A hétfő esti csoportzárón a két vereséggel álló görög gárdával találkoztak a mieink. Csapatunk csak győzelem esetén őrizhette elsőségét a B jelű kvartettben, mert ezt megelőző meccsen a szerbek is legyőzték az amerikaiakat.  Válogatottunk szerencsére semmit sem bízott a véletlenre már az első félidő végén már 10–4-re vezetett, és végül 16–9-es győzelmet aratott. A mieink közül Pető és Vismeg is két-két gólt tettek a közösbe.

Válogatottunk tehát a negyeddöntőbe jutott, amikor csütörtökön az olasz vagy holland válogatott lesz az ellenfele.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad