Fő támogatóink:

Selejtező várhat csapatunkra a BL-ben

2020 június 09.

Selejtező várhat csapatunkra a BL-ben

Csend van a medencék partján, majd június 15-én kezdik meg a felkészülést a vízilabdacsapatok, köztük a Szolnoki Dózsa is a következő évadra. A honi folytatásról annyit tudni, hogy Magyar Kupa-mérkőzésekkel várhatóan július végén indul a szezon. Mi úgy tudjuk, a Margitszigeten, a Hajós Alfréd uszodában rendezik meg az összecsapásokat, amelyekről az M4 Sport fog közvetíteni. Első körben erre készül majd a szolnoki legénység, ám versenykiírás hiányában egyelőre nem tudni bővebbet a kupaküzdelmekről. A hírek szerint a bajnokság már szeptember elején elrajtol, ismét tizenhat gárda alkotja majd a mezőnyt. Az biztos, hogy a Szombathely nem indul, a vasiak helyére a KSI–Nagykanizsa párharc győztese kvalifikálja magát.
A szolnoki csapat ugyebár 2014 óta érdekelt a legrangosabb klubsorozatban, a LEN Bajnokok Ligájában. A legutóbbi évad küzdelmeit márciusban lezárták úgy, hogy nem hirdettek végeredményt.
A következő szezonról újabb infók röppentek fel a napokban. Legutóbb még azt lehetett hallani, hogy a 2017-ben győztes Szolnoki Dózsa szabadkártyás lesz a következő évadban. Most viszont arról írt a Nemzeti Sport, hogy a zsúfolt versenynaptár miatt csökkentik a mezőnyt, 16 helyett csak 12 gárda játszhat majd a főtáblán. Közülük tízen kapnak szabadkártyát, a Dózsa azonban nincs közöttük. Mostani ismereteink szerint Nagy Viktorék majd a selejtezőkörből harcolhatják ki a továbbjutást október végén.
A BL kétszer hatcsapatos mezőnye november 11-én rajtolna. A csoportok első négy helyezettjei kvalifikálhatják magukat a jövő júniusi döntőbe, amelynek akárcsak 2019-ben, jövőre is a németországi Hannover adna otthont.
Azért mérget ne vegyünk az alább felsorolt csapatokra, mert a csere még lehetséges a mezőnyben, hiszen a torna az utazások miatt rendkívül költséges, és nem tudni, hogy a világjárványt követően minden érintett vízilabdaklub lesz-e olyan gazdasági helyzetben, hogy vállalni tudja a Bajnokok Ligája-szereplést.
A csoportkör tervezett mezőnye: FTC, CNA Bar­ce­loneta (spanyol), Olympiakosz (görög), Herceg Novi (montenegrói), Spandau 04 (német), Jug Dubrovnik (horvát), Pro Recco (olasz), Hannover (német), Marseille (francia), Dinamo Tbiliszi (grúz) és két továbbjutó a selejtezőből.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad