Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Sima siker Kaposváron

Posted on 2024 május 04.

Sima siker Kaposváron

Csapatunk, Szolnoki Dózsa Praktiker az 5–8. helyért folyó csata első körében Kaposváron, fölényes 14 gólos győzelmet aratott, ezzel lezárta az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcot.

Kaposvári VK–Szolnoki Dózsa Praktiker 11–25 (2–6, 3–7, 5–7, 1–5)
Kaposvár, 270 néző. Vezette: Petik A., Kollár Gy.
Kaposvári VK: Kósik – DŐRY 3, Vindisch 2, Pellei F., Palatinus, Juhász-Szelei 2, Berta 2. Csere: Szilágyi Á. (kapus), Kakstedter 2, Aranyi, Schatz, Vadas, Vörös. Edző: Surányi László.
Szolnok: Bányai – SZEGHALMI 3, Teleki, PETŐ 2, JANSIK D. 1, PÁSZTOR 9, Ágh 2. Csere: Vismeg Zs. 2, KOVÁCS G. 1, Ionescu 1, Schmölcz 2, Vámosi 1, Urbán 1. Edző: Hangay Zoltán.
Gól, emberelőnyből: 8/5, illetve 10/5.
Gól, ötméteresből: 1/1, illetve 3/2.
Kiállítva, végleg cserével: Ágh (28. p.).

A szolnoki gárda már mérkőzés első perceiben tudatosította vetélytársával, hogy ki a jobb. Nagy kedvvel játszva tetszés szerint érték el találataikat, és a vártnál is jóval magabiztosabban nyertek. A mezőny legjobbja a szolnokiak rutinos bekkje Pásztor Mátyás (képünkön) volt, aki mind a kilenc lövéséből gólt szerzett. Csapatunkban góllal debütált a mindössze 16 esztendős Urbán Márk, aki mesteredzőnk Urbán Lajos unokája.

– Többet vártam ettől a párharctól, nem értem a csapatom teljesítményét még úgy sem, hogy sérülések, betegségek és eltiltás is hátráltatott bennünket – mondta Surányi László, a hazaiak edzője. – Csalódott vagyok, mert elhittem, hogy van keresnivalónk.

A mieink edzője, Hangay Zoltán pedig ekképp nyilatkozott: – Azt kértem a srácoktól, hogy négy negyeden keresztül legyenek élesek, ezt teljesítették is. Külön kiemelném Pásztor Mátyást, aki 37 évesen kilenc gólt dobott és emellett motiváltan is játszott. Sok gólt kaptunk, hiszen a Kaposvár nem adta fel egy pillanatra sem.

A folytatásban majd az 5. helyért, a Bp. Honvéd ellen játszik csapatunk.

Forrás: nso.hu, szoljon.hu 
Fotó: Illyés Csaba

468 ad