Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Sima vereség a Kőér utcában

Posted on 2024 március 24.

Sima vereség a Kőér utcában

Az OB  I-es bajnokság középszakaszának 3. fordulójában csapatunk, a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata ötgólos vereséget szenvedett a Bp. Honvéd fővárosi otthonában.

A szolnokiak két győzelemmel rajtoltak a középszakaszban, míg a Honvéd mindkét meccsét elveszítette,  mivel a felek egyaránt a négy közé jutásért küzdenek korántsem volt mindegy, hogy milyen eredmény születik a Kőér utcai uszodában. Repülőrajttal indultak a hazaiak, akik tíz perc játék után már 6–2-re vezettek.  A szolnoki gárda azonban visszajött a meccsbe és 7–5-re felzárkóztak. Az egyenlítés helyett azonban 39 másodpercen belül két gólt lőttek a vendéglátok. Sőt a záró negyedre már el is dőlt a meccs, hiszen 13–7-es állás után már nem volt esélye a pontszerzésre a rossz napot kifogó Tisza-parti legénységnek.

EPS-BP. Honvéd–Szolnoki Dózsa Praktiker 15–10 (4–2, 5–3, 4–2, 2–3)
Kőér utca, 200 néző. Vezette: Kollár Gy., Tóth K.
HONVÉD: FARKAS D. – Kiss B., EKLER B. 4, HESSELS S. 2, Simon H. 1, Vadovics V. 2, Gregor. Csere: Fejős 1, Ekler Zs. 1, HESSELS B. 2, Kevi 1, Szépfalvi, Baksa . 1. Edző: Szivós Márton
SZOLNOK: Bányai – Kovács G., Pásztor 1, Jansik D. 1, Ágh, SZEGHALMI 2, Vismeg Zs. 1. Csere: Józsa (kapus), Pető A. 1, Teleki 1, IONESCU 1, Vámosi, Simon D. 1, Böröczky 1. Edző: Hangay Zoltán
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 12/6
Gól – ötméteresből: 3/3, ill. –

– Azt láttam a játékosoktól, amit elterveztünk, büszke vagyok rájuk. Olyan helyzetbe kerültünk, hogy a győzelmekbe kell menekülnünk, szerencsére ezúttal taktikailag minden összeállt, és a hozzáállás is tetszett – értékelt Szivós Márton, a Honvéd edzője.
A mieink edzője Hangay Zoltán pedig ekképp vélekedett: – Megérdemelte a győzelmet a Honvéd, tizenöt gólt lőtt, a játék minden elemében jobb volt nálunk. Értetlenül állok a védekezésünk előtt, nem koncentráltunk megfelelően, de sportemberek vagyunk, fel kell állnunk, hiszen további fontos meccsek várnak ránk.

Javítása lehetőség szombaton Kaposváron lesz csapatunk számára.

A 3. forduló további eredményei: Szeged–BVSC 9–10, Kaposvár–OSC 8–10, csütörtök: FTC–Vasas, (tv: M4 Sport) 20.00.

A bajnokság állása: 1. Ferencváros 27 pont, 2. BVSC 21, 3. Vasas 19, 4. OSC 16, 5. Szolnoki Dózsa Praktiker 15, 6. Bp. Honvéd 11, 7. Kaposvár 6, 8. Szeged 0 pont.

Forrás: nso.hu, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad