Fő támogatóink:
 

Sima vereség, előny a fogadónál

Posted on 2022 május 08.

Sima vereség, előny a fogadónál

Csapatunk elveszítette a bronzéremért folyó páros csata első meccsét a jó napot kifogó, parádésan játszó Vasassal szemben.

A bronzcsatának nemcsak az a tétje, melyik csapat állhat még fel a dobogóra, hanem az is, melyik együttes indulhat a következő szezonban a Bajnokok Ligájában. Természetesen komolyan is vették a felek a mérkőzést, és szigorú védekezéssel kevés gólt engedtek egymásnak az első negyedben, melynek végén a Vasas vezetett (1–2).

A második játékrészre viszont változott a játék képe, a vendégek támadójátéka feljavult, míg a hazaiak ugyanúgy nem tudtak mit kezdeni az angyalföldiekkel, nagyon sokszor lőtték blokkba a labdát. A Vasas remekül használta ki emberelőnyeit, játékosai ötből ötöt lőttek be az első félidőben (2–8).

Ebben is javulnia kellett (volna) a Dózsának, hiszen emberelőnyben a mutatójuk 50 százalékos volt, de talán még nagyobb gond volt, hogy akciógólt nem sikerült szerezniük. Sajnos a kapusteljesítmények között is nagy volt a különbség a fővárosiak javára, s ez a harmadik negyedben sem változott, hiába váltotta a Tisza-partiaknál Bányai Márkot Gárdonyi András a kapuban. Az eredménybeli különbség pedig csak tovább nőtt, óriási fölényben játszottak a vendégek (4–13).

Nem sok kérdés maradt az utolsó negyedre, csak annyi, hogy a szolnokiak tudnak-e kozmetikázni az eredményen. A Vasas visszavett a végjátékra, de azért nem engedte közelebb ellenfelét, s nagyon sima győzelmet aratott (6–15), ezzel pedig fontos lépést tett a bronzérem megszerzése felé. A Dózsának össze kell kapnia magát a párharc második, szombati mérkőzésére.

– Az egyik legjobb mérkőzünk volt az idény során, így nyilván elégedett vagyok az eredménnyel és a teljesítményünkkel. Ráadásul a Szolnok nem fogott ki jó napot, de ki tudja, mit hoz a második meccs, szóval gőzerővel készülünk arra a találkozóra is – értékelt Szlobodan Nikics, a Vasas edzője.

Zsivko Gocics pedig azt mondta:  – A játék minden elemében felülmúlt bennünket a Vasas, mi sajnos nem nyújtottunk jó teljesítményt. Nem ilyen mérkőzésre készültünk, és nehéz megmondani, mi volt az oka annak, hogy így játszottunk. Megpróbáljuk elfelejteni ezt a meccset, és a következő alkalommal megnehezíteni ellenfelünk dolgát.

SZOLNOKI DÓZSA–A-HÍD VASASPLAKET 6–15 (1–2, 1–6, 2–5, 2–2)
Vízilabda Aréna, 250 néző. Vezette: Petik A., Rubos

SZOLNOK: Bányai – Konarik 2, Angyal, Kovács G., Gbadamassi, Jansik D., Zovic 1. Csere: Gárdonyi (kapus), Teleki 1, Nagy Á., Szeghalmi 2, Schmölcz, Milakovic, Pető A. Edző: Zsivko Gocics
VASAS: MITROVICS – BÁTORI 3, Erdélyi 1, Bedő, Zerinváry, Sedlmayer 2, BRGULJAN 2. Csere: VADOVICS 3, SZATMÁRI 3, Randjelovics 1, Mezei, Sipos B. Edző: Szlobodan Nikics
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 11/9
Kipontozódott: Zerinváry (24. p.)
Kiállítás (végleg, cserével): Gbadamassi (22. p.), Konarik (27. p.)

A bronzcsata programja

Május 7., szombat, 18.00: Szolnok–Vasas 6–15
Május 14., szombat, 18.00: Vasas–Szolnok
Május 17., kedd, 18.00: Szolnok–Vasas (ha szükséges)

Forrás: Új Néplap, NSO.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad