Fő támogatóink:

Simán nyertünk Egerben

2020 november 25.

Simán nyertünk Egerben

A vártnál is könnyebben hét góllal nyert csapatunk, a Szolnoki Dózsa az Eger otthonában, a bajnokság 13. fordulójában.
A meccsről annyit, hogy 44 másodperc játék után Kovács Gábor a hazaiaknak szerzett vezetést. Ekkor először és utoljára volt előnyben az egri alakulat. A szolnokiak Filip Filipovics duplával gyorsan fordítottak, olykor két-három góllal is vezettek a Tisza-partiak, de a lelkesen játszó hazai rendre ott loholtak a nyomukban. A fordulást követően 7–9-es állást követően sorozatban három gólt lőtt a Dózsa. Innentől már volt vita a szolnokiak hamarosan hat gólos előnyt építettek. A végeredményt Szeghalmi Zsombor állította be az utolsó percben.
– A szolnoki csapat jól játszott támadásban, ezzel nem tudtunk sokáig lépést tartani – mondta Petrovai Márton, a hazaiak edzője. – A tizenkét lőtt góllal elégedett vagyok, de a védekezésben sok volt a pontatlanság, sokszor nem tudtunk visszazárni időben. A találkozó jó felkészülést jelentett számunkra a jövő heti Eurokupára.
A Dózsa edzője, Zsivko Gocics pedig azt nyilatkozta: – A legfontosabb az volt, hogy három ponttal térjünk haza. Elégedett vagyok, hogy nagy iramot tudtunk diktálni és sok gólt szereztünk. A kapott gólok számát sokallom, Voltak hibáink, de összességében jó meccset játszottunk. Sajnálom, hogy a nézők a helyszínen nem láthatták ezt a harmincegy gólos, szép vízilabdát hozó mérkőzést.
A szolnoki csapatnak nem sok pihenője lesz a folytatásban, hiszen szombaton 20.45-kor bajnoki rangadót játszanak, az ugyancsak hibátlanul menetelő Ferencváros otthonában. Az óriási érdeklődéssel várt összecsapást élőben közvetíti majd az M4 Sport+.

ZF-Eger–Szolnoki Dózsa 12–19 (3–5, 4–5, 3–5, 2–4)
Eger, zárt kapuk mögött. V.: Füzesi Zs., Tordai G.

V.: Füzesi Zs., Tordai G.
EGER: Krémer – Kovács Gábor 1, TÖRÖK B. 3, Sántavy, Murisics 1, LŐRINCZ B. 3, BAKSA 4. Csere: Bögös (kapus), Rádli, Sári, Telegdy, Szalai G., Tymcyna, Szőke Á. Edző: Petrovai Márton.
SZOLNOK: NAGY V. – FILIPOVICS 4, DRASOVICS 3, Nagy Á. 1, Jansik D. 1, Konarik 2, ANGYAL 4. Csere: Schmölcz, Kovács Gergő 1, Teleki 1, Dőry 1, Szeghalmi 1, Melkuhn. Edző: Zsivko Gocics.
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 9/6
Gól–ötméteresből: 4/4, ill. 3/2

Kipontozódott: Nagy Á. (29.), Török (32.)

Fotó: Illyés Csaba
Forrás: nso.hu, zoljon.hu

468 ad