Fő támogatóink:

Sporttörténelmi meccset nyert csapatunk

Posted on 2021 november 04.

Sporttörténelmi meccset nyert csapatunk

Nyíregyházán fogadta az UVSE a címvédő csapatunkat, a Szolnoki Dózsát. Sporttörténelmi mérkőzést rendeztek a szabolcsi fővárosban, ugyanis a  júniusban átadott uszoda első élvonalbeli vízilabdameccsén ugrott medencébe a két csapat. Az uszoda avatón elhangzott, a cél, hogy a helyiek lehetőség szerint láthassák a legjobb hazai pólósokat, akár bajnoki mérkőzéseken is, most az UVSE vitte Nyíregyházára aktuális bajnoki mérkőzését.
Mint, ahogy az várható volt a Dózsa dominált, már az elejétől fogva látszódott, csak a különbség lesz kérdéses. Nos, az UVSE részsikereket azért elkönyvelhetett a találkozón, például azt, hogy a negyedik negyedet 3–1-re megnyerte.

– A szolnokiak a győzelemért, a mieink a negyedik negyedben nyújtott teljesítményükért érdemelnek elismerést – értékelt Vincze Balázs, az UVSE edzője. – Ekkor bátran játszottunk a teljesen más szinten lévő Szolnok ellen. Az egyik célt elértük, kevesebb mint tizenöt gólt kaptunk, a harmadik negyed végén erre nem gondoltam volna.

Csapatunk edzője Zsivko Gocics pedig azt mondta: – Elsősorban a három pontnak örülök, és annak, hogy – a negyedik negyedet leszámítva – véghez vittük, amit szerettünk volna. Boldogság, hogy ilyen szép uszodában játszottunk, és ennyi gyerek előtt mutathattunk be ilyen produkciót. Kvalitásbeli különbség volt a két csapat között, de így is jó meccset játszottunk.

Csapatunk legközelebbi bajnoki meccsén, szombaton 16.30-kor a Honvédot fogadja.

UVSE Hunguest Hotels–Szolnoki Dózsa 6–14 (0–4, 2–4, 1–5, 3–1)
Nyíregyháza, 250 néző. Vezette:
 Várkonyi G., Bereczki M.
UVSE: Bisztritsányi – Ekler Zs. 1, Bencz 1, Vámosi, Szécsi M., Belényesi 1, KORBÁCS 2. Csere: Korom (kapus), Hegedűs Cs. 1, Seeler, Barics, Ionescu, Eppel, Lehoczky. Edző: Vincze Balázs.
SZOLNOK: Bányai – Kovács G. 1, Konarik 1, Milakovic, Teleki, Jansik D., ZOVIC 3. Csere: NAGY Á. 2, ANGYAL 4, Schmölcz, Szeghalmi 1, PETŐ A. 2, Melkuhn. Edző: Zsivko Gocics.
Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 8/1.

Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1.
További eredmények: FTC–Szentes 13–6, Vasas–Miskolc 12–9, Bp. Honvéd SE–Eger 12–7, BVSC–PVSK 13–7, Debrecen–Szeged 3–9, OSC–Kaposvár 17–11.
A bajnokság élcsoportjának állása: 1. SZOLNOK 18 pont (85–41), 2. FTC 18 (88–45), 3. Vasas 16. 4. OSC 15, 5. Bp. Honvéd 13, 6. BVSC 9 pont.

Forrás: mvlsz.hu, nso.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad