Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Súlyos vereség a fővárosban

Posted on 2023 május 20.

Súlyos vereség a fővárosban

Csapatunknak nem sikerült a BVSC elleni párharc második meccse, ugyanis   nyolcgólos verséget szenvedett Budapesten, a Szőnyi úti uszodában. Ami azt jelenti, hogy vasárnap 16 órától a tiszaligeti Vízilabda Arénában ismét összemérik erejüket a felek az ötödik helyért folyó páros csatában.

Nagyon bekezdett a hazai csapat és az első negyed utolsó percében már négy gólos előnyben volt, amikor Vismeg Zsombor megszerezte a Dózsa első találatát, 4–1. A folytatásban is jól ment a játék a fővárosi csapatnak, míg a vendégek továbbra sem lelték azt a bizonyos fonalat, hézagosan védekeztek és lövéseik is pontatlanok voltak.

A fordulást követően sem változott a játék képe a BVSC kontrolálta játékot, a vendégeknek pedig ezúttal semmi sem sikerült.  Sőt egyre nőtt a felek közötti már eddig is tekintélyes távolság. A végén régen látott óriási különbséggel, nyolc góllal verte meg a BVSC a Dózsát.

– Kihoztuk magunkból a maximumot – nyilatkozta az nso.hu-nak Kemény Kristóf, a BVSC edzője. – A szolnokiak szerintem már elhitték, hogy egy idényen belül négyszer is megverhetnek minket. Még ennél is jobb játékra lesz szükségünk a mindent eldöntő vasárnapi összecsapáson.
Hangay Zoltán pedig azt mondta: – Minden, amit az ellenfelünk eltervezett, meg is valósította. Óriási dekoncentráltság volt a játékosaimban. A játék még edzőmérkőzésnek is értékelhetetlen volt.

Az ötödik helyet eldöntő harmadik összecsapást vasárnap 16 órától rendezik meg Szolnokon.

BVSC-Zugló–Szolnoki Dózsa 14–6 (4–1, 3–1, 4–2, 3–2)

Budapest, Szőnyi úti uszoda, 200 néző. Vezette: Kun Gy., Rubos K.

BVSC: GYÖRKE – Mészáros M. 1,  Gál D. 2,  Szabó B., Csacsovszky A., GYÁRFÁS  2,  CSAPÓ 2. Csere: Batizi 1, Sziládi 1, Mészáros Cs., KOVÁCS P. 2, Tátrai 2 , Nagy M. 1. Edző: Kemény Kristóf.

SZOLNOK:  Bányai – Pető, Pásztor 1, Ágh, Jansik D., Kovács G., Vámosi. Csere:  Józsa (kapus), SZEGHALMI 3, Vismeg Zs. 1, Schmölcz, Belényesi, Vámosi, Teleki 1, Cseh M. Edző: Hangay Zoltán.

Gól – emberelőnyből: 11/7, ill. 11/5. Kiállítva (végleg, cserével): Sziládi (26. p.)

További eredmények

A 3. helyért, 3. mérkőzés: Vasas–Bp. Honvéd 8–8 – ötméteresekkel: 3–4, ezzel a Honvéd szerezte meg a bronzérmet.

A 7. helyért, 2. mérkőzés: Miskolc–Eger 9–7 (az állás: 1–1)

A 11. helyért, 2. mérkőzés: PVSK–Kaposvár 8–7 (az állás: 1–1)

Forrás: nso.hu, szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad