Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Szegeden szerepelnek a mieink

Posted on 2023 január 21.

Szegeden szerepelnek a mieink

A 10. forduló mérkőzéseit rendezik az élvonalbeli bajnokságban. Csapatunk, a Szolnoki Dózsa a Szegedi VE vendége lesz szombaton 16.30-tól a Tiszavirág Sportuszodában.

Idei évadban még nem találkoztak egymással a csapatok, az elmúlt szezonban Szegeden 13–8-ra, míg a Tiszaligetben 21–5-re győzött a szolnoki legénység. A szegediek szerda este 9–9-es döntetlent játszottak a Miskolc otthonában. Közel voltak ahhoz, hogy megszerezzék 2023-ban az első győzelmüket. Egyébiránt két győzelemmel, három döntetlennel és négy vereséggel a nyolcadik helyről várják a folytatást. A Szegedi VE hivatalos honlapja szerint szombaton Kiss Csaba vezetőedző nem ülhet a kispadra, mert piros lapot kapott, és Horváth Zsombor sem játszhat, mert őt is kiállították a miskolci meccs hajrájában. Ezért az eddigi másodedző Barna Tamás irányítja majd a csapatot, Horváth helyett viszont szabályok értelmében nem lehet mást nevezni az összecsapásra.

A szolnoki gárda szerdán hazai pályán játszva biztosan verte a Szentest, megszerezte nyolcadik győzelmét és továbbra is veretlenül a második helyen tanyázik a tabellán. Tegyük hozzá a rangadók még ezután következnek Szeghalmi Zsomborék (képünkön) számára, a mieink rosszkéz szélsője azt mondta egy nappal a mérkőzés előtt: – Egy újabb fontos találkozó előtt állunk, szeretnénk Szegeden is folytatni jó sorozatunkat. A legutóbbi meccs után edzőnk, Hangay Zoltán nem volt teljesen elégedett a játékunkkal, mentségünkre legyen mondva az utóbbi időben sok fizikai munkát végeztünk, ezért nem úgy ment a játék, ahogy szerettük volna. Reméljük, hogy ezen tudunk majd változtatni a Szeged elleni mérkőzésen – tette hozzá a 20 esztendős vízipólós.

  1. forduló programja
    Szombat: UVSE–Miskolc, 12.30, Szegedi VE–Szolnoki Dózsa, 16.30, FTC–Vasas, 17.00 (tv: M4 Sport+), Honvéd–Szentes, Kaposvár–BVSC, PVSK–KSI, OSC–Eger, 19.00.

A bajnokság állása

  1. Ferencváros 27 pont, 2. SZOLNOKi DÓZSA 25, 3. OSC 24, 4. Vasas 24, 5. Eger 16, 6. Honvéd 14, 7. BVSC 13, 8. Szeged 9, 9. Pécs 7, 10. Miskolc 8, 11. Kaposvár 6, 12. UVSE 4, 13. Szentes 3, 14. KSI 1 pont.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad