Fő támogatóink:

Szeghalmi Zsombor: Nem kell feltétlenül megváltanom a világot…

2020 április 09.

Szeghalmi Zsombor: Nem kell feltétlenül megváltanom a világot…

Veszélyhelyzet van, megállt a sportvilág, nincsenek meccsek, versenyek. A csapatsportágakban is szünetelnek az edzések, a játékosok egyénileg vagy kis csoportokban próbálják magukat szinten tartani. A mindössze 17 esztendős vízilabdázónkat, Szeghalmi Zsombort faggattuk arról, hogyan találja fel magát a karanténban.

– Aminek örülök, hogy újra jó az idő, és a szabadban is lehet tréningezni – kezdte a korosztályos válogatottakban már alapembernek számító játékos.

– Edzőnktől, Zsivko Gocicstól kaptunk szárazföldi edzésprogramot, azt maximálisan végrehajtom. Épp most tudtam le egy gátkört a Tiszaligetben, megyek mindennap. A kondiedzésekhez megvannak az erősítőeszközeim, a gumikötelek és súlyzók, ezekkel igyekszem magamat karbantartani. Nagyon hiányoznak a vízi tréningek, de most nem az a legfontosabb, hogy nem mehetünk az uszodába, hanem az, hogy a világ szerencsésen kilábaljon a koronavírus okozta válságból.

– Tudjuk, hogy nem egyszerű a helyzetük, hiszen épp egy hónapja játszottak utoljára tétmeccset, Ha jól emlékszem, ön is betalált a Honvéd hálójába.

– Igen, én is lőttem egy gólt Decker Attila kapujába, jó kis izgalmas mérkőzést vívtunk, amelynek 7–7-es döntetlen lett a végeredménye. Talán mondanom sem kell, hogy számomra is rosszkor jött a kényszerszünet, mert épp kezdtem beépülni a csapatba. Nemcsak a felnőttbajnoki derbiken, hanem a Bajnokok Ligájában is játszottam, ami számomra óriási dolog. Nem akarok vele dicsekedni, de én vagyok a BL legfiatalabb játékosa.

 

– Fiatal játékosként mennyire fogadják el a csapat rutinos válogatottjai, Nagy Viktor, Angyal Dániel, Jansik Dávid vagy éppen a szerb olimpiai bajnok Dusko Pijetlovics?

– Azt magamtól is tudom, hogy hol a helyen az öltözőben, és mi a dolgom, a meccsek előtt és után. Csak ilyen apróságokra kell gondolni, hogy a meccsekre én viszem a szereléseket, labdákat, majd a végén én is szedem össze azokat. Természetesen mindenkivel jól kijövök, rosszban senkivel sem vagyok. Ha valamit jól csinálok az edzéseken és a meccseken, dicsérnek vagy biztatnak, de olyan is volt már, hogy szúrós szemmel néztek rám, ha behibáztam. Nekem is tudnom kell, hogy mi dolgom, és nem kell feltétlenül megváltanom a világot.

 

– Pólós nyelven a rosszkéz-oldalon játszik, a felnőttválogatottban olyan balkezes kiválóságok, mint Vámos Márton vagy Zalánki Gergő szerepelnek. Ezeken a jobb oldali posztokon néhány év múlva akár ki is szoríthatja őket.

– Szerencsére ismerem őket, hiszen Szolnokon is megfordultak, tavaly már játszottam Gergő mellett a Dózsában. Mindketten nagyszerű játékosok, kiváló sportemberek, és ezeket bizonyítják a mérkőzéseken is. Örülnék, ha ismét egy csapatban játszhatnák velük. A szerbek közül is a két balkezest, az olimpiai bajnok Filip Filipovics és Dusan Mandics játékát kedvelem.

 

– Eddig csak a vízipólóról beszéltünk. Hogyan áll a tanulással, milyen tervei vannak?

– Magántanulóként 11. évfolyamos vagyok a Varga Katalin Gimnáziumban. majd jövőre érettségizek. Gondolkodtam már a hogyan továbbról, a sportmenedzseri szak a Testnevelési Egyetemen, valamint az agrárszakma is érdekelne. Van még idő dönteni, előbb az idei tanéven és a vírushelyzeten legyünk túl szerencsésen.

Névjegy

Neve: Szeghalmi Zsombor
Született: 2002. 09.04. Szolnok
Magassága, súlya: 197 cm, /88 kg
Szülei: Nagy Szilvia, Szeghalmi József (33-szoros röplabda válogatott volt)
Testvér: Vivien (fitnesz Európa-bajnok)
Legjobb eredményei: kétszeres magyar bajnok, egyszeres MK-győztes, U18-as vb és U17-es Eb bronzérmes

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

 

 

468 ad