Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Szerdán kezdjük a BVSC elleni párharcot

Posted on 2023 május 17.

Szerdán kezdjük a BVSC elleni párharcot

Csapatunk az OB I. 5. helyéért a BVSC-Zugló ellen játszik, az egyik fél második győzelméig tartó párharc szerdán 18 órakor kezdődik a Vízilabda Arénában.

Előjáróban annyit, hogy a Ferencváros 9–8-ra legyőzte az OSC gárdáját a bajnoki döntő kedd esti első összecsapásán. A bronzcsatában viszont már vasárnap este lejátszották az első meccset, amit a Budapesti Honvéd 9–7-re nyert meg a Vasas legénységével szemben.

A Szolnok– BVSC párharc pedig szerdán kezdődik, a második találkozót pénteken 18.30-tól rendezik a fővárosban, és ha szükséges a harmadik összecsapásnak is a tiszaligeti Vízilabda Aréna fog otthont adni vasárnap 16 órától.

A felek mindkét alapszakaszbeli találkozóját a szolnokiak nyerték meg otthonukban 9–8-ra, míg idegenben 11–10-re. A Dózsa 55 ponttal az ötödik, míg a BVSC 46 ponttal a hatodik helyen zárta az alapszakaszt.  A folytatásban szolnokiaknak a Miskolccal szemben egy győztes meccs is elég volt, hogy az ötödik helyért küzdjenek, míg a BVSC-nek három meccset kellett nyernie az Eger ellen a továbbjutásért.

Az Egerrel szembeni mérkőzések után Kemény Kristóf, a BVSC edzője többek között azt mondta a klub honlapján: – Elértük az idén kitűzött elvárásokat, vagyis jövőre is indulhatunk a nemzetközi porondon. Innentől kezdve a céljaink eléréséért küzdünk a Szolnok ellen, ami ugyan szakmailag egy nehezebb, de lelkileg viszont egy könnyebb feladatot jelent. Hiszem azt, hogy így volt megírva a sorsunk, hogy nekünk direkt kellett a nehezebb úton végig verekedjük magunkat, hogy megerősödve érkezhessünk meg a bajnokság utolsó párharcához.

Bár a Dózsa az alapszakaszban kétszer is legyőzte a fővárosiakat, Hangay Zoltán, a Szolnok edzője szerint nem ígérkeznek egyszerűnek a BVSC elleni összecsapások.

  • Jó meccseket várok, egy biztos, hogy a játékosok mindkét oldalon várják már szezon végét – mondta lapunknak a szakember. – Mindenki fáradt, de ez nem lehet kifogás össze kell szednünk magunkat a bajnokság utolsó hetére. Az biztos, hogy ezeken a mérkőzéseken is a pillanatnyi forma mellett leginkább az akarat fog dönteni. Ami a legfontosabb győzelmekkel akarjuk zárni az évadot – tette hozzá a szakember.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad