Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Szolnoki játékosokkal ezüstérmes csapatunk az Universiadén

Posted on 2023 augusztus 10.

Szolnoki játékosokkal ezüstérmes csapatunk az Universiadén

A kínai Universiade  vízilabdatornájának döntőjében a két szolnoki játékossal, Ágh Györggyel és Szeghalmi Zsomborral felálló magyar válogatottnak nem sikerült a bravúr, ugyanis kétgóllal kikaptak az olaszoktól, így a második helyen zártak. Magyarország–Olaszország 11–13 (3–6, 2–5, 1–2, 5–0)

Gólszerzőink: Baksa, Szeghalmi 3-3, Ekler, Kevi 2-2, Nyíri.

A hat veretlenül megvívott csata után az olasz együttes várt válogatottunkra az Universiade fináléjában. Sajnos nem úgy sikerült a mérkőzés ahogy vártuk, ugyanis hamar háromgólos hátrányba került csapatunk. Erről is beszélt Horváth János szövetségi edző a vlv.hu-nak: – A mérkőzést két részre osztanám, 3–0-ra elment az ellenfél – érthetetlen, buta hibákat követtünk el. Nagy erőfeszítések árán sikerült egyenlíteni de utána lefagytunk. Kihagytunk két büntetőt, sorra rontottuk el a fórokat, fegyelmezetlenül játszottunk. A második félidőre összekaptuk magunkat, elkezdtünk a megbeszéltek szerint vízilabdázni, de ez sajnos csak az eredmény kozmetikázásához volt elég.

A szolnokiak centere, Ágh György ekkép látta a döntőt: –   Nagyon csalódott vagyok, hogy nem sikerült azt elérnünk, amiért jöttünk. Az ezüstnek most még nem tudunk annyira örülni, de ahogy a tavalyi felnőtt Eb-ezüst, ez is fel fog értékelődni idővel.

A szolnokiak saját nevelésű jobbszélsője, a döntőben három gólt lövő Szeghalmi  Zsombor pedig azt mondta: –  Szomorúsággal tölt el, hogy nem úgy sikerült a meccs eleje és közepe, ahogy szerettük volna. Kapkodtunk, alaphibákat követtünk el, amiket nem szabadott volna és ezt az olasz gárda szépen kihasználta. Sajnos a sok hibából adódóan 6-7 gólos differencia is előfordult a meccs során, nagyon mélyről kellett újra építkezni, viszont ez már sajnos kevésnek bizonyult.

Forrás: szoljon.hu, vlv.hu
Fotó: vlv.hu

468 ad