Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Szolnoki játékosokkal várjuk a ma esti Eb-rajtot

Posted on 2024 január 04.

Szolnoki játékosokkal várjuk a ma esti Eb-rajtot

Ma este kezdődnek az Európa-bajnokság küzdelmei Zágrábban, legnagyobb örömünkre három Szolnoki Dózsa Praktiker játékos: Bányai Márk, Szeghalmi Zsombor (képünkön) és Vismeg Zsombor is helyet kapott válogatottunk soraiban.

Már a mai nyitányon nehéz ellenféllel találkozik nemzeti csapatunk, amely a világbajnoki ezüstérmes görögökkel méri össze erejét. Emlékezetetőül tavaly július 29-én a fukuokai vb döntőjében a mieink óriási izgalmakat követően ötméteres csatában győzték le a görögöket.  Mindez egyben azt is jelentette, hogy a magyarok mellett a görögök is megszerezték az olimpai kvótát.  Épp ezért Varga Zsolt szövetségi kapitány úgy döntött, hogy a kontinensviadalnak egy fiatalabb évjáratú  együttessel vág neki.

  • Ez a jelenlegi világ-, illetve Európa-bajnokság egy kihívás, nemcsak nekünk, hanem az összes válogatott számára. Ebben a kérdésben mi azt a megoldást találtuk a legjobbnak, hogy fiatalabb kerettel utazunk az Eb-re, ezzel pedig lehetőséget adunk azoknak a fiatal játékosoknak, akik az elmúlt években utánpótlás szinten már letettek valamit az asztalra– mondta az M4 Sportnak Varga Zsolt, aki hozzátette, vannak elvárásai a fiatal csapattal szemben is, amely szerinte lépésről lépésre haladva a lehető legjobb játékkal akár meglepetést is okozhat.

Tehát hat junior-világbajnok, Gyapjas Viktor, Varga Vince, Vismeg Zsombor, Tátrai Dávid, Molnár Erik, Vigvári Vince és került be a zágrábi csapatba. Az utóbbi két játékos ott volt a fukuokai vb-n aranyérmes együttesben is, ahogy az Eb-keretből még Fekete Gergő, Nagy Ádám, Pohl Zoltán és Vigvári Vendel, míg a rutinos center, Hárai Balázs 2013-ban nyert világbajnokságot. És akkor még nem említettük a szolnokiak saját nevelésű 21 éves jobb szélsőjét, Szeghalmi Zsombort, aki a Dózsával nyert bajnoki címet és Magyar és Eurokupát, valamint U18-as vb bronzérmes. Bányai Márk már négy éve véd Szolnokon, magyar bajnok és Eurokupa-győztes. Az ígéretes bekk, Vismeg második szezonját tölti a Dózsa soraiban, társaihoz hasonlóan ő is a jövő embere.
Visszatérve a lebonyolításra a felnőttek között újdonságnak számító divíziós rendszert Vismegék ismerik a tavalyi U20-as világbajnokságról, vagyis felkészültek rá, hogy már a torna első hetében nehéz mérkőzéseket játszanak. A mieink tehát a B jelű négyesben szerepelnek, csütörtökön Görögországgal, szombaton Grúziával, hétfőn Olaszországgal találkoznak, és ha az első két hely valamelyikén végeznek, három pihenőnapot kapnak a negyeddöntő előtt.

A magyarok Eb kerete

KAPUSOK: Bányai Márk (Szolnok), Gyapjas Viktor (BVSC)
MEZŐNYJÁTÉKOSOK: Burián Gergely (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Hárai Balázs (OSC), Kovács Péter (BVSC), Molnár Erik , Nagy Ádám, Pohl Zoltán (mindhárom: FTC), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Tátrai Dávid (BVSC), Varga Vince , Vigvári Vendel (mindkettő: FTC), Vigvári Vince (OSC), Vismeg Zsombor (Szolnok).

A B csoport programja
Január 4., csütörtök: Magyarország–Görögország (tv: M4 Sport), 19.00.
Január 6., szombat Magyarország–Grúzia (tv: M4 Sport), 17.00.
Január 8., hétfő: Magyarország–Olaszország (tv: Duna World), 19.00.

Forrás: Új Néplap
Fotó:  Illyés Csaba

468 ad