Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Szolnokiakkal a soraiban remekel válogatottunk az U16-os vb-n

Posted on 2024 június 22.

Szolnokiakkal a soraiban remekel válogatottunk az U16-os vb-n

Beköszöntött a nyár utánpótlás vízilabda válogatottjaink pedig megkezdik szereplésüket a világversenyeken.  A sort U16-os nemzeti csapatunk nyitotta, amely három magabiztos győzelemmel első helyen végzett csoportjában a máltai világbajnokságon.

Mint azt elmúlt években megszokhattuk, ezúttal is két Szolnoki Dózsa játékos, Hidasi Zétény és Tigyi Ábel is helyet kapott nemzeti csapatunkban. Mindkét fiú a tavalyi évadban tagja volt U15-ös válogatottunknak, amely aranyérmet szerzett a montenegrói Európa-bajnokságon.

Juhász Zsolt szövetségi edző azt mondta a vlv.hu-nak a rajt előtt:  –  Tavaly ilyenkor azt nyilatkoztam, hogy zsákbamacska az az Európa-bajnokság, most már azért ismerik egymást a részvevők. Nyugodtan mondhatom: hét hasonló képességű, tudású csapat pályázik a három éremre. A legnagyobb alázattal és szerénységgel készülünk arra, hogy tudásunk legjavát nyújtsuk és ezáltal megszerezzük a háromféle érem egyikét.

A világbajnokságon néhány különleges szabályt alkalmaznak. A játék 25 méteres medencében zajlik és egészen a negyeddöntőkig 4×6 perc a játékidő, onnantól kezdve nyolc percesek lesznek a negyedek.

Csapatunk kedden a németek ellen kezdte meg szereplését a C jelű négyesben. Játékosaink semmit nem bíztak véletlenre, hiszen végig vezetve magabiztos ötgólos győzelmet arattak. A szolnokiak közül Tigyi Ábel nem jutott szóhoz, ellenben Hidasi Zétény játszott, két gólt szerzett. A folytatásban a lengyel együttes sem jelentett akadályt csapatunk számára, ezúttal Tigyi tett két gólt a közösbe, Hidasi egyet. A csoportzárón az első félidőben még próbálta tartani a lépést a szingapúri gárda a mienkkel. A fordulást követően csapatunk már tetszés szerint érte el góljait.

A magyar válogatott előbb megnyerte a csoportját, majd a keresztjátékban döcögős első félidő után kiütötte a bolgár  legénységet. A folytatás szombaton, a negyeddöntőben Szerbiával szemben.

EREDMÉNYEK

Magyarország–Németország 12–7 (2–1, 4–1, 4–1, 2–4)

Gólszerzőink: Gedra 3, Rabb 3, Hidasi 2, Jámbor 1, Divják 1, Pintér N. 1, Kovács M. 1.

Magyarország–Lengyelország 18–3 (3–1, 6–1, 7–0, 2–1)

Gólszerzőink: Gedra 5, Pintér N. 3, Rabb 3, Kondor 2, Tigyi 2,  Farsang 1, Hidasi 1, Kovács M. 1.

Magyarország–Szingapúr 17–6 (5–2, 2–1, 4–1, 6–2)

Gólszerzőink: Jámbor 4, Kovács L. 3, Pintér N. 2, Rabb 2, Varga B. 2, Divjak 1, Gedra 1, Kovács M. 1, Tigyi 1.

Magyarország–Bulgária 15–5 (4–2, 1–3, 5–0, 5–0)

Gólszerzőink: Hidasi 2, Pintér N. 2, Rabb 3, Gedra 1, Jámbor 1, Kondor 1, Kovács M.1, Varga B. 1, Tigyi 1.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: utanpotlassport.hu

468 ad