Fő támogatóink:

Szombat esti polórangadó

2020 február 21.

Szombat esti polórangadó

A LEN Bajnokok Ligája csoportkörének 9. fordulójában, a Szolnoki Dózsa a horvát Jug Dubrovnik csapatát fogadja szombat este hét órakor a Vízilabda Arénában. Az összecsapást a Sport1 Tv közvetíti élőben.

–  A Bajnokok Ligája egyik legerősebb gárdája látogat hozzánk – mondta csapatunk vezetőedzője, Zsivko Gocics.  – Évek óta a legjobbak között szerepelnek, soraikban olimpiai és világbajnokok vízipóloznak. Sajnos a BL legutóbbi fordulójában váratlan vereséget  szenvedtünk a Spandautól, úgy hogy ha be akarunk jutni a reccói döntőbe, akkor már sokat nem hibázhatunk. A szezonkezdet előtt azt mondtam, hogy számunkra minden mérkőzés rangadó lesz, a Dubrovnik elleni összecsapás különösen az lesz. Úgy érzem javuló formában vagyunk, reméljük, ezt be is tudjuk bizonyítani.

Szatmári Kristóf pedig eképp nyilatkozott – Tavaly decemberben jó meccset játszottunk Dubrovnikban, sajnos harmadik negyed végén elég volt egy rövidzárlat, három gólos hátrányba kerültünk, amit később már nem tudtunk ledolgozni. Most is nagyon nehéz összecsapás vár ránk, hiszen a Dubrovnik a BL egyik legjobb csapata. Sajnos legutóbbi fordulóban kikaptunk a Spandautól, úgy hogy javítanunk kell, ha komolyan gondoljuk a továbbjutást. A hét eleje óta készülünk, győzni akarunk a horvát csapat ellen.

Az A csoport további párosítása: Spandau 04 (német)-Sintez Kazany (orosz), Olympiakosz (görög)-CNA Barceloneta (spanyol), Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Jadran Split (horvát)

Az állás:  1. Olympiakosz 19 pont, 2. Barceloneta 19, 3. Jug 18, 4. Szolnok 12, 5. Herceg Novi 10, 6. Spandau 8, 5. Jadran Split 4, 8. Kazany 3 pont.

A B csoport  párosítása, péntek:  Waspo Hannover (német)-Dinamo Tbiliszi (grúz), Mladost Zagreb (horvát)-FTC-Telekom Waterpolo, Pro Recco (olasz)-A-Híd-OSC-Újbuda,  CN Terrassa (spanyol)-Marseille (francia)

Az állás: 1.  Recco 20 pont, 2. FTC 17, 3. OSC 16, 4. Mladost 16, 5. Terrassa 12, 6. Marseille 9, 7. Hannover 3, 8. Tbiliszi 0 pont.

Forrás: mvlsz.hu, Új Néplap

Fotó: Illyés Csaba

 

468 ad