Fő támogatóink:

Tisza-parti csapatok csatáznak

Posted on 2022 január 15.

Tisza-parti csapatok csatáznak

Az új esztendő második bajnoki mecssén címvédő csapatunk, a Szolnoki Dózsa szombaton 16 órakor a Szeged legénységét fogadja a Vízilabda Arénában.

Egyébiránt a két gárda október 5-én, Szegeden már találkozott egymással, akkor a Dózsa 13–8-as győzelemmel tudta le az összecsapást. Maradva az idei esztendőnél, a szegediek a legutóbbi körben, múlt szombaton 16–8-re kikaptak az OSC otthonában.
Edzőjük, Kiss Csaba a következőket mondta a meccs után: – Szerettük volna jobban megnehezíteni az OSC dolgát, sajnos nem sikerült, a hazaiak könnyedén érvényesítették a papírformát. Sok labdát adtunk el, mezőnyben is többször leszereltek bennünket, a ki nem kényszerített hibák számát csökkentenünk kell a jövőben.
A Dózsa universiade-vá­lo­ga­tott játékosa, Pető Attila azt nyilatkozta a mai meccs felvezetőjében, hogy jól érzi magát Szolnokon, társaival egyetemben sokat dolgozik, igyekszik meghálálni a bizalmat.
– Jóval keményebb meccsre számítok, mint volt a Debrecennel szembeni mérkőzés. Stabil védekezésből kiindulva eredményes támadójátékot, magabiztos győzelmet várok a Szeged ellen is – tette hozzá a 18 éves vízipólós.
A lényeg, hogy a 15. fordulónál tartunk, jönnek a meccsek gyors egymásutánban, és egy pillanatig sem lehet lazítani. Mindez bebizonyosodott a Debrecen ellen is, hiszen 10–2-es vezetés a második félidőt 7–5-re elveszítette a Dózsa. Mint ahogy az várható volt, mindezt szóvá tette a szolnokiak edzője, Zsivko Gocics a lefújás után: – Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, és magabiztos előnyt szereztünk. A meccs második fele sajnos kevésbé sikerült. Egy ilyen szintű csapatnak, mint mi vagyunk, többet kell nyújtania fölényes vezetése tudatában is. Így csak a három bajnoki ponttal lehetünk elégedettek.
A szakember pedig azt mondta lapunknak a szombati összecsapás előtt: – Jó hír, hogy mindenkire számíthatunk, ugyanis Bányai Márk és Ko­narik Ákos is felépült. A héten úgynevezett minilapozást tartottunk, dolgoztunk becsülettel. Jó kis csapat a Szeged, mint már sokszor bizonyították, nem szabad őket félvállról venni. Ellenük is mindent bele kell adni, és nem csak egy félidőn keresztül.

A mai menetrend

UVSE–Bp. Honvéd, 12.30, Szolnoki Dózsa–Szeged, 16.00, Debrecen–Kaposvár, Szentes–OSC, 16.00, FTC–PVSK, 17.00, Miskolc–BVSC, Vasas–Eger, 18.00.

Az élcsoport állása 14 forduló után: 1. OSC 35 pont, 2. Szolnok 34, 3. FTC (12 mérkőzésből) 34, 4. Vasas 33, 5. Bp. Honvéd 26, 6. BVSC 28,….9 Szeged 15 pont.

 Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad