Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Tíz góllal nyertünk a KSI ellen

Posted on 2023 február 16.

Tíz góllal nyertünk a KSI ellen

Nem borult a papírforma, ugyanis csapatunk hazai medencében játszva tíz góllal verte az újonc KSI legénységét az OB I. 15. fordulójában

Az első öt percben elhúzott a Dózsa 3–0-ra, és ekkor már lehetett látni – az előzetes várakozásoknak megfelelően –, hogy a Tisza-parti csapat ezt a mérkőzést könnyen megnyeri. Aztán a KSI erre megpróbált rácáfolni, s a negyed vége előtt szépített is, ám ekkor még senki sem gondolta, hogy ebből szoros meccs kerekedik, azonban a második játékrészben újabb gólt szereztek a vendégek – 3–2-re felzárkózva. A másik oldalon pedig nem jöttek a találatok, végül a félidőt megelőző utolsó előtti percben Szeghalmi Zsombor beverte a jobb felső sarokba a labdát, míg Schmölcz Norman (képünkön) ötösből volt eredményes, így magabiztosabb előnnyel mehetett nagyszünetre a Dózsa (5–2).

Góllal nyitotta a harmadik negyedet a budapesti együttes, de a lendületük eddig tartott, ezt követően látszott, már nem bírják úgy erővel, mint a meccs első felében. Ezt a fehér sapkás hazaiak ki is használták, bevágtak négy gólt, miközben Bányai Márk remekül védett a kapuban, így minden kérdés végérvényesen eldőlt. Bár az utolsó pillanatban még szépített a fővárosiak közül kiemelkedő Szalai Péter. Az utolsó játékrészben már végképp nem működött a KSI védekezése, így ebben a nyolc percben hét gólt rámoltak be a szolnoki játékosok, s hiába csúszott be egy-két hiba hátul, végül fölényessé tették győzelmüket (16–6).

A KSI nagyon megnehezítette a dolgunkat az első két negyedben, aztán szerencsére simává tettük a mérkőzést. Tudom, nehéz, de meg kell tanulniuk a játékosoknak, hogy mindig maximális hőfokon kell pörögni, akármelyik csapattal is csapunk össze. Ebben mindenképpen előre kell lépnünk – mondta Hangay Zoltán, a lefújás után.

Horváth János pedig azt mondta: – Két és fél negyeden át jól tudtunk játszatani, ezt követően szétnyílt az olló, részben azért, mert bosszantó hibákat vétettünk. Raadásul Nagy Ákos megsérült, az ő hiányát is megéreztük a medencében. Természetesen nem ezen a találkozón várhattunk volna győzelmet, nekünk most jönnek olyan mérkőzések, amelyeken pontokat szerezhetünk.

Legközelebb, jövő szerdán 20 órától jóval nehezebb feladat vár a Dózsára, mivel a BVSC vendégként kell majd medencébe szállnia a három pontért.

SZOLNOKI DÓZSA–KSI SE 16–6 (3–1, 2–1, 4–2, 7–2)
Vízilabda Aréna, 200 néző. Vezette: Kovács Cs. T., Némethy.

SZOLNOK: BÁNYAI – Kovács G. 1, Vismeg Zs. 3, PÁSZTOR 3, Ágh, Vámosi 1, SZEGHALMI 2.
Csere: Magyar G. (kapus), Belényesi 1, SCHMÖLCZ 2, Teleki 1, Pető A. 2, Simon D., Balla D.
Edző: Hangay Zoltán.

KSI: DANKA – Iriczfalvi, SZALAI P. 3, Szépfalvi, Petrák, Nagy Á. 1, Bede 1.
Csere: Fejes (kapus), Irmes M., Nagy Z. 1, Lantos, Bodoróczki, Pető Á., Benedek M.
Edző: Horváth János.

Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 9/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –

A forduló további eredményei: Szeged–OSC 9–19, FTC–Szentes 14–9, Eger–BVSC 16–14, PVSK–Honvéd 6–14, Miskolc–Vasas 11–17, UVSE–Kaposvár 8–6.

A bajnokság állása: 1. FTC 45 pont, 2. OSC 39, 3. Szolnok 34, 4. Vasas 33, 5. Honvéd 33, 6. Eger 28, 7. BVSC 25, 8. Szeged 16, 9. UVSE 13, 10. Kaposvár 13, 12. Pécs 11, 13. Szentes 4, 14. KSI 1 pont.

Forrás: szoljon.hu, nso.hu

468 ad