Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Továbbra is két fronton érdekelt csapatunk

Posted on 2023 január 09.

Továbbra is két fronton érdekelt csapatunk

Szombaton folytatódnak a bajnoki küzdelmek, a negyedik helyen tanyázó csapatunk pedig szorgalmasan készül, gyűjti az erőt, hiszen február végéig tizenkét tétmeccsen kell helytállniuk.

Lehet mondani, hogy kapósak a szolnoki játékosok, hiszen heten kaptak meghívót nemzeti csapataink év eleji felkészülésére. Közülük Ágh György, Bányai Márk, Schmölcz Norman (képünkön), Szeghalmi Zsombor és Teleki András az Univerisiade, míg Pető Attila és Vismeg Zsombor junior válogatott edzésein vett részt a napokban. Sőt Zsombor, mint kereten kívüli játékos a felnőtt válogatott edzéseibe is bekapcsolódhatott. Talán mondani sem kell, hogy mindhárom együttes a nyári világversenyekre készülődés jegyében tartott tréningeket az esztendő elején.

Mindez egyben azt is jelentette, hogy január első napjaiban mindössze öt vízipólós tréningezett Szolnokon, a Vízilabda Arénában.

  • Igyekeztünk megoldani a helyzetet, a lényeg a betegséggel bajlódó, Vámosi Bertold kivételével mindenki visszatért sorainkba – mondta Hangay Zoltán, a szolnokiak edzője.   – Nincs sok időnk a felkészülésre, hiszen jövő hétvégén már a Pécs otthonában játszunk bajnoki meccset, ezt követően pedig szerda-szombat ritmusban fogunk vízilabdázni február végéig. A pécsi vendégszereplésünk után fogadjuk a Szentest, majd Szegedre utazunk, ez utóbbi három összecsapáson mi vagyunk az esélyesek, és ezeket mindenképpen be kell húznunk. A Szeged elleni találkozóig szeretnénk elérni a csúcsformánkat, majd azt tartani február végéig.

Mint tudjuk a szolnoki alakulat a nemzetközi színtéren az Eurókupában is érdekelt, az olasz Pallanuoto Trieste lesz a vetélytársa a negyeddöntőben. Az első találkozót január 25-én a Tiszaligetben, majd a visszavágót február 8-án az Adria-parti városban rendezik. Róluk még  annyit, hogy nem régiben bajnoki  meccsen legyőzték azt a Bresciát, amely a BL-főtábláján négy góllal verte a Ferencvárost.

  • Miután kialakult az Eurokupa mezőnye azt mondtam, hogy a Vasas mellett a Trieszt lehet a legesélyesebb a végső győzelemre – folytatta a szakember. – Erős állományú, szervezett  gárdáról van szó. Nem mi vagyunk az esélyesek, de biztos vagyok benne, hogy a fiúk úgy fognak belemenni a vízbe, hogy megakarják nyerni a párharcot.

Forrás: szoljon.hu  
Fotó: Illyés Csaba

468 ad