Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

U17-es válogatottunk lemaradt az éremről

Posted on 2023 augusztus 16.

U17-es válogatottunk lemaradt az éremről

Nem szerzett érmet a szolnokiakat is soraiban tudó U17-es válogatottunk a törökországi Manisában zajló Európa-bajnokság harmadik helyéért folyó helyosztóján, miután 14–8-as vereséget szenvedett a spanyoloktól.

Mint írtuk a mienk soraiban szerepelt csapatunk játékosa, Cseh Maxim (képünkön) is, valamint a szakmai stáb tagja egykori centerünk, az olimpiai bajnok Kis Gábor, és valamikori edzőnk Cseh Sándor pedig mint szakmai igazgató volt ott a tornán.

A harmadik helyért mindig két csalódott csapat küzd meg egymással, és kérdés, hogy melyik tudja jobban rendezni a sorokat az elődöntős vereség után. Sajnos csapatunknak ez nem sikerült, egy pillanatig sem vezettek, a spanyolok végig kontrolálták a játékot. A második negyedben 3–5-ös állásnál még felcsillant a remény, ám az ellenfél hat találatára a mieink csak eggyel tudtak válaszolni, így a záró negyedre már eldőlt a meccs.  A címvédő csapatunknak nem sikerült érmet szereznie az Eb-n. Az utóbbi tíz évben erre nem volt példa.

– Én úgy érzem, hogy a mi esélyünk a szerbek elleni elődöntő volt – mondta a vlv.hu-nak, Korényi Balázs szövetségi edző. – Akaratban a spanyolok ellen sem  volt hiány, a gyerekek szépen összeszedték magukat, nem érheti szó a ház elejét. A játékunk esett szét teljesen és rettentő simán kikaptunk. Sok meccset végig néztünk itt, videóztunk is, én úgy gondolom, hogy ezen a tornán a spanyolok mutatták a legjobb játékot. Ők a görögöktől ötösökkel kikaptak, ezért gondolom, hogy az elődöntő volt a mi nagy esélyünk. A bronzmérkőzésen egy nagyon erős csapattal találtuk szembe magunkat. Sajnos így sikerült.

Spanyolország–Magyarország 14-8 (2-1, 4-2, 5-2, 3-3)

Gólszerzőink: Balogh B., Tátrai, Nagy Z. 2-2, Doroszlai, Simon S.

A döntőben: Görögország–Szerbia 9-8

Az Eb végeredménye: 1. Görögország, 2. Szerbia, 3. Spanyolország, 4. Magyarország, 5. Montenegró, 6. Olaszország, 7. Horvátország, 8. Hollandia, 9. Törökország, 10. Németország, 11. Málta, 12. Franciaország, 13. Románia, 14. Grúzia, 15. Ukrajna, 16. Lengyelország.

Forrás: szoljon.hu, vlv.hu
Fotó: vlv.hu

468 ad