Fő támogatóink:

Újabb fájó vereség

2020 február 23.

Újabb fájó vereség

Újabb fontos hazai meccset veszített a szolnoki csapat, ezúttal a horvát bajnok, Jug Dubrovnik legénysége vitte el a három pontot a Vízilabda Arénából. Ezzel komoly veszélybe került a mieink nyolcasdöntőbe jutása.

Két hete fájó vereséget szenvedett a Szolnoki Dózsa a Spandautól, szombat este a német csapatnál jóval erősebb állományú a 2016-os BL-győztes olimpiai és világbajnokokkal felálló horvát Jug Dubrovnik ellen akartak javítani Zsivko Gocics edző tanítványai. A mieink szélsője, Szatmári Kristóf azt mondta a meccs előtt: – Győznünk kell, ha komolyan gondoljuk a továbbjutást.

Nagyon bekezdett a horvát csapat, akik egy picit késve érkeztek az uszodába csak azt láthatták, hogy három gólos hátrányba van a hazai gárda. Jansik Dávid és Radomir Drasovics szépített, sőt a negyed végén a friss Eb-győztes Angyal Dániel bombalövésével 4–4-es állást mutatott az eredményjelző. A második negyedben is folytatódott az üldözéses verseny, a Jug rendre megszerezte a vezetést, a Dózsa pedig megpróbálta utolérni vetélytársát. Utoljára 5–5-nél volt egyenlő az állás, innentől egy, vagy két góllal rendre a horvát csapat járt előrébb. A nagy szünet előtt 7–8-as állásnál Viktor Rasovics löketét hárította az egész meccsen nagyszerűen védő Toni Popadic kapus, és ahogy ilyenkor lenni szokott az ellentámadásból a horvátok tovább növelték előnyüket.

A fordulást követően még egyszer Dusko Pijetlovics centergójával 8–10-re visszajött a meccsbe a Dózsa, ám a jó napot kifogó horvát csapatot már nem tudták megállítani. Hrvoje Benic a kapásoldalon lefordult védőjéről majd pazar mozdulattal átejtette Nagy Viktor kapuson a játékszert. Sőt Luka Loncar találatával már néggyel mentek a szárnyaló vendégek, 8–12. Innen már nem volt visszaút a szolnoki csapat számára, amely 36 lövésből 12 góllal, 33,3 százalékos míg a Dubrovnik 31 kísérletből 16 találattal, egészen kiváló 51,5 százalékos mutatóval zárta a mérkőzést.

Mivel a Herceg Novi és a Spandau is győzött, ezzel a szolnoki csapat visszacsúszott az ötödik pozícióba, mint tudjuk a csoportok első négy helyezettjei csapat lehetnek majd ott a júniusi reccói döntőben. Igaz, még öt forduló van hátra a csoportküzdelmekből.

Szolnoki Dózsa–Jug Dubrovnik 12–16 (4–4, 3–5, 3–5, 2–2)
Vízilabda Aréna, 500 néző. V: Sztavridisz (görög), Schwartz (izraeli).
SZOLNOK: Nagy V. – Szubotics 2, Bátori 1, Jansik D. 1, D. PIJETLOVICS 2, ANGYAL 2, Dőry. Csere: R. Drasovics 2, Szatmári 1, Lazics, V. Rasovics 1, Várnai. Edző: Zsivko Gocics
DUBROVNIK: POPADIC – FATOVIC 4, Papanasztasziu 2, BENIC 4, Lozina 1, García Gadea, Macan. Csere: OBRADOVIC 3, Loncar 2, Krzic, Merkulov, Zuvela. Edző: Vjekoslav Kobescak
Gól – emberelőnyből: 15/4, ill. 14/5
Kipontozódott: Macan (27. p.), Angyal (28. p.)
Így látták a szakemberek a mérkőzést

Zsivko Gocics: – Sok könnyen elkerülhető gólt kaptunk, egyszerű szituációkból, aminek nagyon nem örülök. Szétszórtak és figyelmetlenek voltunk, így nem lehet vízilabdázni. Ezen a szinten, ilyen szarvashibákat nem szabad elkövetnünk.
Vjekoslav Kobescak: – Elégedett vagyok, mert edzőként először nyert csapatom Szolnokon. Nem szeretem, ha sok gólt kapunk, de most nem lehetek bosszús, mert győztünk. Ezzel egy lépéssel közelebb kerültünk a csoportelsőséghez.

További eredmények: Olympiakosz (görög)–CNA Barceloneta (spanyol) 9–15 (!), Spandau 04 (német)–Sintez Kazany (orosz) 15–8, Jadran Herceg Novi (montenegrói)–Jadran Split (horvát) 14–11
Az állás: 1. Barceloneta 22 pont, 2. Jug 21, 3. Olympiakosz 19, 4. Herceg Novi 13, 5. Szolnok 12, 6. Spandau 11, 7. Jadran Split 4, 8. Kazany 3 pont.

A B csoport ered eredményei: Pro Recco (olasz)–A-Híd-OSC-Újbuda 9–12 (!), Mladost Zagreb (horvát)–FTC-Telekom 6–9, Waspo Hannover (német)–Dinamo Tbiliszi (grúz) 18–14, CN Terrassa (spanyol)–Marseille (francia) 11–11

Az állás: 1. Recco 20 pont, 2. FTC 20, 3. OSC 19, 4. Mladost 16, 5. Terrassa 13, 6. Marseille 10, 7. Hannover 6, 8. Tbiliszi 0 pont.

Forrás: Új Néplap, nso.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad