Fő támogatóink:

Újabb magabiztos csoportgyőzelem

2020 augusztus 01.

Újabb magabiztos csoportgyőzelem

A Fehér csoport mérkőzéseivel kezdődtek meg a Magyar Kupa második fordulójának mérkőzései a szentesi uszodában. A Szolnoki Dózsa legénysége a házigazdák ellen játszotta a nyitómeccset. A Dózsa csapata semmit sem bízott a véletlenre, gyorsan eldöntötte a mérkőzést. A szünetben már 8–2-re vezettek Nagy Ádámék, és ezt követően sem vettek vissza a tempóból, látványos gólokat szereztek, és magabiztosan nyertek. A Tisza-partiak támadójátékáról mindent elmond, hogy játékosai egy tucat akciógólt lőttek.
– Nem reális a különbség, hiszen a szentesi csapat többet tud annál, mint mutatott ellenünk – mondta Zsivko Gocics, a szolnoki csapat vezetőedzője. – Jó hangulatú mérkőzésen komolyan vettük a játékot, és magabiztosan győztünk. Várjuk a folytatást, amelyben mindegyik mérkőzésünket meg akarjuk nyerni.
Szentesi VK–Szolnoki Dózsa 5–17 (1–4, 1–4, 2–5, 1–4)
Szentes, 300 néző. Vezette: Marjay A., Petik A.
Szentes: Meixner– Mátyók, Pellei K. Lajkó, Garancsi, Fülöp B., Takács J. 1.CSERE: Kovács K. (kapus), Kókai, Gila, Bozó 1, Hegedűs B. 1, Pellei F. 2, Kürti-Szabó. Vezetőedző: Pellei Csaba.
Szolnok: Bányai – Kovács G. 1, Konarik 2, Angyal, Pijetlovics 1, Schmölcz 2, Filipovics 2..CSERE: Dőry 3, Drasovics 3, Nagy Á. 2, Szeghalmi 1, Teleki. Vezetőedző: Zsivko Gocics.

A Fehér csoport rangadóján a szolnoki és az egri gárda szállt a szentesi uszoda medencéjébe.

Nehezen indult be a szolnoki gépezet, mert az egriek fegyelmezetten és jól játszottak, kapujukat nagyszerűen védte a rutinos hálóőr, Jászberényi Gábor. Minderre bizonyságul a szolnoki csapat első akció gólját a második negyed elején lőtte Szeghalmi Zsombor (képünkön labdával). Aztán szép lassan felpörgött a Dózsa, egy 40-s rohammal, amit Nagy Ádám pazar ejtése zárt le a második negyed végén, megfordította az állást, 6–4.

A fordulást követően Török Béla találatával még utoljára egyenlített az Eger, 6–6. Ám ezt követően Konarik Ákos duplázott és Schmölcz Norman lövése is célba ért, és innentől már csak a különbség volt kérdéses. A hajrában Szeghalmi újabb góljaival tovább növelte a felek közötti távolságot a szolnoki csapat, amely 15–9-re nyert, és ezzel bebiztosította csoportelsőségét.     

Szolnoki DózsaZF Eger 15–9 (1–3, 4–0, 4–3, 6–3)

Szentes, 500 néző. Vezette.: Petik A., Tóth S.

SZOLNOK: Nagy V. – Angyal 1, Pijetlovics 1, Kovács Gergő, Konarik 4, Filipovics 4, Drasovics. CSERE: Dőry, Schmölcz 1, Nagy Á. 1, Teleki, Szeghalmi 3.
VEZETŐEDZŐ: Zsivko Gocics.

EGER: Jászberényi – Török B. 3, Kovács Gábor. 1, Baksa B. 3, Lőrincz B. 2, Murisics, Sántavy. CSERE: Tymcyna, Hajdu B., Telegdy, Szalai G., Rádli, Szőke Á.
VEZETŐEDZŐ: Petrovai Márton.

Nagyon büszke vagyok a csapatomra, kihoztuk magunkból a jelenlegi maximumot mondta az egri klub honlapján, Petrovai Márton. Különleges élmény volt látni a végén, hogy kizárólag egri nevelésű játékosok voltak a medencében. Hatalmas siker helytállni a világsztárokkal teletűzdelt Szolnokkal szemben, természetesen gratulálok a győzelemhez nekik!

Zsivko Gocics pedig azt nyilatkozta: Szenvedtünk az elején a külső körülmények miatt, aztán a második negyedben elkezdtünk végre játszani. Sok helyzetet kihagytunk, de szép gólokat lőttünk. Azt gondolom, hogy közönség szórakoztató mérkőzést játszottunk. 

A szombati tornazáron a KSI együttese volt a szolnokiak vetélytársa.  Tét nélküli mérkőzésen biztos győzelmet aratott a jól védekező szolnoki legénység, amely hibátlanul nyerte meg csoportját. A folytatásban csütörtökön és pénteken már a negyeddöntőben lesz érdekelt a Szolnoki Dózsa.

Szolnoki Dózsa–KSI 14–4 (4–2, 3–0, 3–0, 4–1)

Szentes 300 néző. Vezette: Marjay Zs., Tóth S. 

SZOLNOK: Bányai – Nagy Ádám 3, Konarik, Kovács G., Pijetlovics 2, Flipovics 1, Szeghalmi 2. CSERE: Angyal 4, Drasovics 2, Dőry, Schmölcz, Teleki. Vezetőedző: Zsivko Gocics.

KSI: Danka  – Szépfalvi, Gábor L. 1, Pető 2, Hajdu, Némethy, Dubnák,  CSERE: Szalai M. (kapus, Szalai P., Nagy Ákos 1, Lantos, Csapó, Bihácsi, Vezetőedző: Horváth János.

A csoport másik meccsén: SzentesEger 68
A Fehér csoport végeredménye: 1. Szolnok 18 pont, 2. Eger 9, Szentes 9 pont, KSI 0 pont.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

 

468 ad