Fő támogatóink:
 

Újabb rangadó előtt áll csapatunk

Posted on 2023 február 04.

Újabb rangadó előtt áll csapatunk

A 13. fordulóban a Vasas csapatát fogadjuk, a kezdés szombaton délután négy órakor lesz a tiszaligeti Vízilabda Arénában.

A mostani szezonban még nem találkoztak a felek, az elmúlt évadban viszont négyszer is összefutottak, az alapszakaszban előbb egy emlékezetes meccsen, Jansik Dávid utolsó másodpercben lőtt góljával 9–8-ra nyertek a szolnokiak, a Komjádi uszodában viszont a 9–5-re győztek fővárosiak, sőt a bronzéremért folyó páros csatában is az angyalföldiek diadalmaskodtak.

Folytatódik tehát a szerda-szombat ritmus a pontvadászatban, mint tudjuk a bajnoki küzdelmek mellett, a Vasas és a Dózsa is érdekelt az Eurokupában. Mindkét csapat hazai medencében játszotta a negyeddöntő első felvonását, ami a piros-kékeknek sikerült jobban, hiszen 10–4-re verték a szerb Sabac csapatát, míg a Szolnok 13–12-re kikapott az olasz Trieszttől.  A visszavágókat szerdán rendezik majd.  Rá térve a honi bajnokságra a harmadik Vasas és a negyedik Dózsa között mindössze két pont a különbség a tabellán, a 12. fordulót követően.  A piros-kékek állományában is tálálunk olyan a felnőtt válogatottat is megjárt vízipólósokat, akik hosszabb-rövidebb erősítették a szolnoki klubot, mint Bátori Bence, Mezei Tamás és Konarik Ákos, mellettük Bedő Krisztián és Erdélyi Balázs is jó néhányszor szerepelt a nemzeti csapatban. Nem felejtve, hogy négy külföldi játékost is foglalkoztatnak, közülük a legismertebb a szerb színekben, kétszeres olimpiai bajnok kapus, Braniszlav Mitrovics.

A legutóbbi szerdai forduló egyik csapatnak sem sikerült, a Vasas az OSC-től 9–7-re, míg a Dózsa a Fraditól 9-4-re kapott ki.  Nyilván javítani akarnak a felek.

  • Jó meccsre számítok – mondta Kovács Gergő (képünkön), a Dózsa szélsője. – Már csak azért is, mert egy vereség szériában vagyunk, és szeretnénk belőle kikecmeregni. Sok jó játékosa van a Vasasnak és nem szabad, hogy ránk kényszerítse az akaratát. A héten állományukban voltak kisebb sérülések és betegségek, de reméljük, hogy szombati összecsapásra már mindenki harcra kész lesz.

A 13. forduló programja, szombat: FTC–Eger, 14.00, Szolnoki Dózsa–Vasas, 16.00, UVSE–Szentes, 16.00, OSC–KSI, PVSK–BVSC, Kaposvár–Miskolc, Bp Honvéd–Szeged, 19.00.

A bajnokság állása: 1. FTC 36 pont, 2. OSC 30, 3. Vasas 27, 4. SZOLNOK 25, 5. Eger 25, 6. Honvéd 23, 7. BVSC 22, 8. Szeged 15, 9. Miskolc 11, 10. Pécs 10, 11. Kaposvár 9, 12. UVSE 7, 13. Szentes 3, 14. KSI 1 pont.

Forrás: Új Néplap
Fotó: Illyés Csaba

468 ad