Fő támogatóink:

Újabb szerb klasszis érkezhet

2020 június 04.

Újabb szerb klasszis érkezhet

A világ egyik legerősebb klubcsapatát, az olasz Pro Reccót elhagyó Filip Filipovics (a képen jobbra) a Szolnoki Dózsában folytathatja pályafutását – írja az nso.hu a total-waterpolo.com-ra hivatkozva. Az olimpiai bajnok és világbajnok, hatszoros Eb-győztes klasszis megerősítette, közel állnak a megállapodáshoz.

– Igaz a hír, valóban közel van a megállapodás. De semmi sem biztos addig, amíg alá nem írom a szerződést a Szolnokkal – idézi a portál Filipovics Sportski Zurnalban megjelent nyilatkozatát. A játékost korábban a francia Marseille-jel és a spanyol Barcelonetával is kapcsolatba hozták, ám a jelek szerint a szolnoki klub meggyőzőbb tudott lenni.

Minderre Kovács István, a Szolnok szakmai igazgatója ekképp reagált honlapunknak:

– Nem titok, mi is megkerestük Filipovicsot, kapcsolatban vagyunk vele. Több konkrétummal azonban nem szolgálhatok jelen pillanatban. Két héten belül eldől, hogy a már meglévő keretünkbe érkezik-e még egy vízilabdás.

A 33 esztendős, belgrádi születésű, balkezes szélső-átlövő Filipovics hatszoros Európa-bajnok, kétszeres vb-győztes és 2016-ban az olimpián is aranyérmes lett. Klubszínekben háromszoros szerb és tízszeres olasz bajnok. A Pro Reccóval kétszeres Bajnokok Ligája-győztes (2010, 2012), kétszer (2011, 2014) választotta a FINA az év vízilabdázójának. Azt tudni kell, hogy Filipovicsnak a szerb válogatottban mostanság is játékostársa a szolnokiak centere, Dusko Pijetlovics. Tovább ragozva, a szolnoki csapat vezetőedzője, Zsivko Gocics is hosszú évekig játékostársa volt Filipovicsnak a szerb válogatottban. Ami közös bennük, mindhárman tagjai voltak a riói olimpián aranyérmes szerb együttesnek. Sőt, úgy tudjuk, baráti kapcsolatban állnak egymással, így már nem elképzelhetetlen, hogy szolnoki színekben folytassa majd pályafutását a világ egyik legjobb balkezes lövője.

Fotó: MTI/ Komka Péter
Forrás: Új Néplap

468 ad