Fő támogatóink:
 

Válogatottunk lemaradt a szuperdöntőről

Posted on 2022 május 02.

Válogatottunk lemaradt a szuperdöntőről

A magyar válogatott legyőzte 14–9-re a horvát csapatot, ezzel az ötödik helyen zárt a világliga európai nyolcas döntőjében, ami sajnos nem ért döntőbe jutást.
A tokiói olimpián bronzérmes magyar válogatott a Podgoricán zajló torna csütörtöki nyitónapján szenvedett 10–9-es vere­sé­get a spanyoloktól, ami azt jelentette, hogy a további eredményektől függetlenül nem juthat a sorozat júliusi, strasbourgi szuperdöntőjébe. A pénteki folytatásban a mieink 14–13-ra legyőzték az olimpiai ezüstérmes görögöket.
A tornán és a horvátok elleni összecsapáson is szóhoz jutott válogatottunkban három szolnoki vízipólós: Angyal Dániel, Konarik Ákos és Nagy Ádám. A horvátok soraiban pedig a szolnokiak közül Ivan Zovic kapott szerepet, míg Kristijan Milakovic civilben, a partról követte az összecsapást. A mérkőzésről annyit, hogy a nagyszünetig fej fej mellett haladtak a felek, utána viszont a négygólos Vámos Márton vezette magyar válogatott ellépett riválisától, és magabiztos győzelmet aratott.
Mint lapunk is megírta, Märcz Tamás szövetségi kapitány koronavírusos megbetegedése miatt nem lehetett ott a csapattal, de mint elmondta, a válogatott ezen a mérkőzésen játszott a legjobban a tornán.
– Fontos, hogy napról napra látszott a fejlődés. Sokat beszéltünk az elmúlt napokban kollégáimmal, Németh Zsolttal és Mátéfalvy Csabával arról, hogy mit szeretnék látni, igyekeztem alájuk dolgozni, felvázoltam a taktikát, amelyet túlnyomó részben sikerült jól megoldania a csapatnak. Egyedül a második negyed volt kaotikus, ezt leszámítva az történt a medencében, amit mi szerettünk volna. Lendületes és gyors támadásvezetés, bátor vállalások, remek kapusteljesítmény Vogel Somától, akit a védekezés is jól segített – nyilatkozta a szakember az MTI-nek, aki szerint jól szolgálta a felkészülést az elmúlt három nap. A hazai világbajnokságra pedig május 25-én kezdjük meg a felkészülést.
A magyar csapat szélsője, Konarik Ákos (képünkön) pedig ekképp nyilatkozott a vlv.hu-nak: – Jobban kezdtünk, mint az előző meccseken, aztán volt a második negyedben egy kis zűrzavar, sok fel-le úszkálással, kontrákkal, rossz passzokkal, de azt a periódust leszámítva nagyon jól játszott a csapat. Örülök, hogy azért jó szájízzel indulunk majd haza.
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 14–9 (3–1, 1–3, 5–2, 5–3)
Podgorica, 500 néző.Vezette: Miskovics (montenegrói), Kaconisz (görög)
MAGYARORSZÁG: VOGEL – KO­NARIK 2, Vigvári 1, ANGYAL 2, Német T., Zalán­ki, VÁMOS 4. Csere: Fekete G., MEZEI 1, Jansik Sz., Nagy Á. 1, BU­RIÁN 3. Megbízott szövetségi kapitány: Németh Zsolt.
HORVÁTORSZÁG:
BIJAC – Zu­vela, BUKIC 1, Vukicevic, VRLIC 1, Harkov 1, Zovic 1. Csere: Marcelic (kapus), Kra­pic 1, Benic 1, Fatovic, MA­RI­NIC-KRAGIC 3, Lazic. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak.
Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 14/5
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 2/1
Kipontozódott: Zuvela (16. p.), Fekete G. (26. p.), Kra­pic (28. p.), Nagy Á. (29. p.), Jan­sik Sz. (31. p.)

A helyosztók eredményei
Az 1. helyért: Szerbia–Olaszország 12–9.
A 3. helyért: Montenegró–Spanyolország 15–10.
Az 5. helyért: Magyarország–Horvátország 14–9.
A 7. helyért: Görögország–Franciaország 18–12.
Az első három helyezett csapat jutott a világliga szuperdöntőjébe.

Forrás: Új Néplap, Nemzeti Sport
Fotó: Illyés Csaba

468 ad