Fő támogatóink:
 

Vendégsiker a Vízilabda Arénában

Posted on 2023 január 26.

Vendégsiker a Vízilabda Arénában

Az Eurokupa negyeddöntőjében két olyan csapat találkozott a tiszaligeti Vízilabda Arénában, amelyek egyaránt a negyedik helyen zárták az elmúlt évadot hazájuk bajnokságában. Közülük az olasz Pallanouto Trieste gárdájának jobban sikerült az első meccs, hiszen egygóllal legyőzte a mieinket a Tiszaligetben.
Pásztor Mátyás nyitotta meg a gólok sorát, majd Giacomo Biri révén gyorsan egyenlítettek az olaszok, majd  a japán Jusuke Inaba találatával először vezettek. A folytatásban nagyon összekapta magát a  Dózsa, Belényesi Dávid, Pető Attila, Vismeg Zsombor volt a gólok sorrendje, 4–2. Élvezetes és  változatos volt a meccs, a hazaiak nem tudták lerázni a szívósan küzdő trieszti csapatot, amely ott loholt a nyakukon, ráadásul cserés kiállítással elvesztették, Pető Attilát .

A nagyszünetet követően 7–6-os állásnál kezdődött a második félidő. Belényesi góljával ismét kettővel járt előrébb a Szolnok, de a vendégek rendre egyenlítettek, Szeghalmi Zsombor a pazar kapásgóljával azonban a szolnokiak zárták előnnyel a harmadik negyedet. Az utolsó negyed azonban nem úgy alakult, ahogy vártuk. Az olaszok Inaba vezérletével repesztettek egy 3–0-s rohamot, 11–13-as állást követően Jansik Dávid szépített. Majd másfél perccel vége előtt egy jó védekezés után öt métereshez jutottak a hazaiak, Pásztor lövését azonban hárította olaszok kapusa, Paulo Oliva. Igy a Trieszt nyerte a párharc első meccsét. A visszavágót február 8-án rendezik az Adria-parti városban.

Csapatunk edzője, Hangay Zoltán azt mondta: – Gratulálok a fiúknak, mert a szívüket, lelküket kitették a medencébe, a mezőny egyik legjobb csapata elleni mérkőzésen.   Azt éreztem, hogy mi dominálunk, igyekeztünk megállítani a Trieszt gyors lefordulásait, de kaptunk három peches gólt. Összeségében kaptunk 13 gólt, de ilyen játékkal bárki ellen lehet esélyünk a győzelemre. Megmutattuk a Triesztnek, hogy nem lesz könnyű dolguk a visszavágón.

Szolnoki Dózsa–Trieste Pallanouto (olasz) 12–13 (3–2, 4–4, 4–4, 1–3)

Vízilabda Aréna, 300 néző. Vezette:  Hentschel (német),  Sztanojevics (szerb)
Szolnok: Bányai – Pásztor 3, Belényesi 2, Kovács G. 2, Szeghalmi 1, Schmölcz 1, Pető 1, Jansik D. 1, Vismeg Zs. 1, Ágh, Teleki, Vámosi. Edző: Hangay Zoltán.

A Trieszt gólszerzői: Inaba 5, Bini 3, Bego 2, Vrlic 1, Mezzarobba 1, Valentino 1.

Az Eurokupa negyeddöntőjének további eredményei: Panioniosz (görög)–Nagyvárad (romániai) 10–5, Tourcoing (francia)–Savona (olasz) 5–8, Vasas–Sabac (szerb) 10–4.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad