Fő támogatóink:
Kiemelt támogatóink:
 

Vereséggel zártuk a középszakaszt

Posted on 2024 április 21.

Vereséggel zártuk a középszakaszt

Az OB I. középszakaszának 7. fordulójában csapatunk, a Szolnoki Dózsa Praktiker 12–9-re kikapott a Vasas legénységétől. 

SZOLNOKI DÓZSA PRAKTIKER–VASASPLAKET 9–12 (2–2, 3–2, 2–2, 2–6)

Vizilabda Aréna, 300 néző. Vezette: Kovács Cs. T., Kun Gy.

SZOLNOK:  Józsa – PETŐ 2, Vámosi, PÁSZTOR 2, Ágh 1, KOVÁCS G. 4, Szeghalmi. Csere:  Ionescu, Vismeg Zs., Schmölcz, Simon D., Böröczky.  Edző: Hangay Zoltán.

VASAS: Lévai – RASOVICS 4, Konarik 1, Batizi 1, RANDJELOVICS 3,  Dedovics, Burián 1. Csere: MIZSEI (kapus), BÁTORI 2, Bedő, Gábor L., Sélley-Rauscher, Lakatos, Tasi. Edző: Szlobodan Nikics.

Gól –emberelőnyből: 10/2, ill. 10/2.

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

Kipontozódott: Schmölcz (28. p.)

Nem a legjobb előjelekkel készült a szolnoki gárda, ugyanis a legutóbb kiállított, Jansik Dávid eltiltása miatt nem játszhatott, Teleki András pedig betegség miatt hiányzott.  Mindezek ellenére jól kezdett a Dózsa, vezetett is a válogatottakkal telitűzdelt Vasassal szemben. Sőt a fordulást követően Kovács Gergő találatával már két gól volt az előnyük, 6–4. A játék képe alapján úgy tűnt, hogy elkaphatják a Vasast.  Még a záró felvonás elején is Dózsa járt előrébb egy góllal. Aztán minden megváltozott a közben csereként beszálló Mizsei Márton kapus bravúrt-bravúrra halmozott elbizonytalanítva az egyre jobban fáradó szolnoki játékosokat. Ellenben a piros-kékek jól használták ki helyzeteiket, és állva hagyták vendéglátóikat. A végén az angyalföldiek örülhettek sikerüknek, amellyel a második helyen zártak, míg a Szolnoknak csupán a hatodik pozíció jutott.

– Azt tudom mondani, hogy három negyeden át, tartalékosan is  extrán játszottunk – mondta Hangay Zoltán. – A záró negyedre azonban elfáradtunk, bejött a Vasas kapuscseréje, Mizsei Márton elbizonytalanította a lövőinket. Mindent megtettünk a négy közé jutásért, ami nem ezen vereségen múlott. 

  • Három negyeden át támadásban sokat bizonytalankodtunk. A záró játékrészben viszont jól játszottunk, fontos gólokat szereztünk, ráadásul kapusunk Mizsei Márton több bravúrt is bemutatott. Szolnokon mindig nehéz meccset nyerni, nekünk most sikerült, aminek nagyon örülünk – értékelt Szlobodan Nikics, a Vasas edzője.

További eredmények: FTC–Kaposvár 16–7, BVSC–Bp. Honvéd 13–13, OSC–Szeged 12–8.

A középszakasz végeredménye: 1. FTC 42 pont, 2. Vasas 28, 3. BVSC 28, 4. OSC 22, 5. Bp. Honvéd 18, 6. Szolnoki Dózsa Praktiker 18, 7. Kaposvár 6, 8. Szeged 3 pont.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad