Fő támogatóink:

Világklasszist igazolt csapatunk

2020 június 15.

Világklasszist igazolt csapatunk

Újabb szerb világklasszis, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Filip Filipovics érkezik a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapatának soraiba.

A minap írtunk arról, hogy több klub, köztük a Szolnoki Dózsa is ajánlatot tett a világ egyik legjobb balkezes játékosának, Filip Filipovicsnak. A hír nem volt pletyka, mert Kovács István, a Szolnok szakmai igazgatója ekképp reagált lapunknak:
– Nem titok, mi is megkerestük Filipovicsot, kapcsolatban vagyunk vele. Több konkrétummal azonban nem szolgálhatok jelen pillanatban. Két héten belül eldől, hogy a már meglévő keretünkbe érkezik-e még egy vízilabdás.
A hétvégére azonban nem maradt több kérdőjel, ugyanis Filipovics a saját honlapján jelentette be, minden kérdésben megegyezett a szolnoki klubbal. Az nso.hu információi szerint Zsivko Gocics, a Szolnok vezetőedzője és egyben Filipovics korábbi csapattársa az elmúlt hetekben Belgrádban tárgyalt a játékossal, aki a szerb válogatott edzőtáborában vett részt a szerb fővárosban. Filipovics egyéves szerződést írt alá a Szolnokkal, amelyben csapattársa lesz Dusko Pijetlovics és Radomir Drasovics is – őket szintén jól ismeri a válogatottból.
A hírt megerősítette Kovács István a vlv.hu-nak.
– Filipovics egy évig a mi játékosunk lesz. Azért igazoltuk őt le, hogy még erősebb legyen a csapatunk. Komoly céljaink vannak, ha igaz, most „alapból” nem leszünk főtáblásak, de a selejtezőn keresztül mindenképpen szeretnénk továbbra is erős meccseket játszani a Bajnokok Ligája főtábláján. Ami a bajnokságot illeti: érmet várok a csapattól. Filipovics reményeim szerint azért is nagyon motivált lesz, mert az olimpia előtti szezon kezdődik meg hamarosan. Sokat remélünk tőle.
Az olasz sztáralakulatban, a Pro Reccóban összesen kilenc évet játszó Filipovics érkezésével teljessé vált a Dózsa kerete. A 33 esztendős, belgrádi születésű, balkezes szélső-átlövő pólós olimpiai bajnoki címet, két világbajnoki és hat Európa-bajnoki aranyérmet nyert a szerb válogatott színeiben.

A Szolnoki Dózsa várható kerete
Nagy Viktor, Bányai Márk – Angyal Dániel, Dusko Pijetlovics, Jansik Dávid, Radomir Drasovics, Szeghalmi Zsombor, Dőry Farkas, Schmölcz Norman, Teleki András, Konarik Ákos, Kovács Gergő, Nagy Ádám, Filip Filipovics. Vezetőedző: Zsivko Gocics. Edző: Hangay Zoltán, Vincze Gergő.

Forrás: Új Néplap
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

468 ad