Fő támogatóink:
 

Vismeg Zsombor jól érzi magát Szolnokon

Posted on 2023 január 12.

Vismeg Zsombor jól érzi magát Szolnokon

Csapatunk játékosa, Vismeg Zsombor az ünnepek előtt tudta meg, hogy behívót kapott a válogatott keretbe. A fiatal pólóst arról (is) kérdeztük, mit tapasztalt a a nemzeti csapat edzésein, hogy érzi magát Szolnokon, és milyen terveket dédelget.
– Meglepetésként ért a behívó, a legnagyobb karácsonyi ajándéknak éltem meg, de valahol legbelül, titkon reménykedtem is benne az őszi teljesítményem után – nyilatkozta a szoljon.hu-nak Zsombor. – A felnőtt keret mellett, de a többiekkel egyenrangú tagként behívtak ezúttal négy fiatal játékost is. Úgy érzem, hogy összességében a jobbik arcomat sikerült megmutatom. Ebben a válogatott csapattársak és Varga Zsolt szövetségi kapitány is sokat segítettek, akiről hamar kiderült, hogy remek szakember és jól bánik az emberekkel.

– Mi a legfőbb erőssége a medencében?
– Én elsősorban védekező játékos vagyok, de játszottam már rossz kézen, s ha kell, bemegyek centerbe is. Talán ez a sokoldalúság a legfőbb erényem, azt mondják, hogy sokat dolgozom a vízben és képes vagyok ritmust is váltani.

– Fél éve került Szolnokra, honnan indult a pályafutása?

– Sárospatakon nőttem fel, a Zempléni Vízilabda Klubban kezdtem, innen kerültem később, úgy tizenhárom éves koromban Miskolcra.

– Hogyan érzi magát Szolnokon?

– Csak pozitívan tudok nyilatkozni: hamar befogadtak, jó a légkör a csapatnál, kiváló edző kezei között dolgozhatok és szimpatikus a város is, szóval jó döntést hoztam a nyáron. Biztosítva látom itt a fejlődésemet, másfél év múlva jár le a szerződésem, addig mindenképp szeretnék itt maradni, azután meglátjuk, hogyan alakul. Távlati céljaimban az olimpiai részvétel szerepel, addig is nagyon szeretném, ha ezek a behívók állandósulnának és bemutatkozhatnék a válogatottban hivatalos mérkőzésen is.

Forrás: szoljon.hu
Fotó: Illyés Csaba

468 ad