Fő támogatóink:

Zárul a középszakasz

2019 április 27.

Zárul a középszakasz

Két Bajnokok Ligájában szereplő, de a hannoveri nyolcas döntőbe nem jutó csapat találkozik a felsőházi középszakasz utolsó fordulójában a Vízilabda Arénában.

A Dózsa a Veronával itthon elért 6-6 után volt kénytelen lemondani a Final 8-ről, míg az Eger egy fordulóval korábban elvesztette hannoveri esélyeit, szerdán Moszkvában 15-13-as vereséget szenvedett a Dinamótól.

A bajnokságban kettő pont választja el egymástól a feleket: a Honvéd otthonában játszott 7-7-et a Szolnok az utolsóelőtti fordulóban, míg az Eger Debrecenben győzött 12-11-re.

A szombaton 16 órakor kezdődő mérkőzés tétje, hogy melyik csapat kezdheti meg a harmadik helyről a rájátszást. Itt még lehet döntetlen, ez pedig három lehetséges módozatot jelent: ha döntetlen a vége, akkor nem változik a helyzet, marad a két pont. Ha a Dózsa nyer, akkor öt pont lesz a difi, ha az Eger, akkor helycsere. A hazai esélyeket javíthatja talán két tényező: legutóbb, a középszakasz március huszadikai játéknapján a Dózsa Egerben tudott 10-6-ra nyerni. A másik, ami akár számíthat, az pedig az egriek szerdai idegenbeli BL-meccse, illetve az azzal járó utazási fáradság. E mérkőzés győztese végez a harmadik helyen, X esetén is a Szolnok. A harmadik majd a másodikkal játszik a bajnoki elődöntőben. Hogy a tetőn mi lesz a sorrend, az csak az ugyancsak szombaton, de 19 órakor kezdődő OSC- Fradi meccsen dől el.

A Szolnoki Dózsa- ZF Eger mérkőzést az Olaj TV egy későbbi időpontban felvételről közvetíti.

468 ad